QUICK YET POWERFUL HOME WORKOUT

Muutamia kuukausia ennen Lucaksen syntymää lopetin salijäsenyyteni. Päätin, että vilkkaan kaksivuotiaan pikkutytön perässä juokseminen riitti minulle tuossa vaiheessa raskauttani liikunnaksi varsin hyvin. Päätin myös lopettaa jäsenyyteni sen vuoksi, etten tiennyt milloin raskauden jälkeen pystyisin taas treenaamaan hieman kovempaa enkä halunnut asettaa itselleni mitään paineita. Ilokseni palauduin raskaudestani todella hyin ja pystyinkin aloittamaan liikunnan varsin nopeasti raskauden jälkeen, kuitenkin omaa kehoani tarkasti kuunnellen. Lenkkeily oli silloin (ja on aina ollut) minulle helpoin liikuntamuoto, sillä se ei ole millään tavalla aikaan- tai paikkaansidonnaista. Lenkille voi lähteä missä vain ja milloin vain. Sykkeen nostattaminen ja raikasilma ovat täydellinen yhdistelmä stressinlieventämiseen kiireisen arjen keskellä, i love it! Lenkkeilyn ohelle halusin kuitenkin myös jotain muuta liikuntaa, jotain sellaista missä lihakset joutuisivat hieman kovemmalle rasitukselle. Minulla oli ainoastaan yksi tärkeä ehto; sen täytyisi olla jotain mikä ei olisi aikaan- tai paikkaansidonnaista.

Olen aina tykännyt käydä erilaisissa jumpissa. Hyvän musiikin tahtiin ”tanssiessa” ja liikesarjoja tehdessä aika kuluu kuin siivillä. Kuin huomaamatta, olet tehnyt tehokkaan lihaskuntotreenin, joka samalla nostaa tehokkaasti niin sykettä kuin kuntoa. Mietin miten voisin kotona tehdä jumppaamisesta itselleni mielekkäämpää ja entistä tehokkaampaa? Sitten keksin ranne- ja nilkkapainot!

Ranne- ja nilkkapainojen kanssa jo pelkästää käveleminen kolminkertaistaa kalorien kulutuksen. Toinen asia on niiden kanssa jumppaaminen, tanssiminen, hyppiminen tai  muu tehokkaammin sykettänostattava toiminta. Erilaiset selkä-, peppu- tai vatsalihasliikkeetkin ovat moninkertaisesti tehokkaampia lisäpainojen kanssa. Ihan mahtava fiilis kun laittaa musiikit kovaa korviin soimaan ja tanssii parikymmentä minuuttia omien lempibiisien tahtiin. Voin taata, että hiki on pinnassa jo ensimmäisen kappaleen jälkeen!

Lisäpainoilla treenaaminen on paitsi hauskaa myös tehokasta. Niiden avulla saa todella monipuolisen treenin aikaiseksi. Itse yleensä alkulämmittelynä tanssin/hypin noin 15-20 minuuttia, jonka jälkeen teen erilaisia vatsa- ja selkälihasliikkeitä painoja käyttäen (aina ei tarvitse olla sekä nilkka- että rannepainot jokaisessa liikkeessä mukana!). Nilkkapainot ovat myös äärimmäisen hyvät erilaisia peppuliikkeitä tehdessä! Tehokasta!

Lisäpainoilla treenaaminen on paitsi hauskaa myös tehokasta. Niiden avulla saa tehtyä todella monipuolisen treenin. Itse yleensä alkulämmittelynä tanssin/hypin noin 15-20 minuuttia, jonka jälkeen teen erilaisia vatsa- ja selkälihasliikkeitä lisäpainoja käyttäen (aina ei tarvitse olla sekä nilkka- että rannepainot yhtäaikaa mukana jokaisessa liikkeessä!). Nilkkapainot ovat myös äärimmäisen hyvät erilaisia peppuliikkeitä tehdessä! Super tehokasta!

Esimerkkitreeni lisäpainojen kanssa (45min-1h)

10-15 min alkulämpö (tanssia/hyppelyä/paikallaan juoksua yms.)

20 min Lihaskunto jumppaliikkeita (kyykkyjä/askellusta/potkuja yms.)

20 min lihaskuntoa (selkälihakset/vatsalihakset/hauis- ja ojentajat/peppu)

5 min Venyttely

Youtubesta ja netistä muutenkin löytyy valtavasti erilaisia jumppaliikkeita ja idoita minkälaisia liikkeitä voi kotona tehdä lisäpainoilla (tai myös ilman). Suosittelen kurkkaamaan sinne!

Fiilis on H U I K E A tehokaan kotitreenin jälkeen!

*Trainig clothes gifted from Gina Tricot

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 kommenttia

 1. MaijaK 21.08.2017

  Hieno postaus! Olen myös liikkunut ulkona paljon ja käyttänyt irtopainoja kotona. Kerran viikossa ohjaan ryhmäliikuntaa, mutta omat treenit on kivaa tehdä kotona ilman mitään rajoitteita, musiikin tahdissa aika rientää ja on hauskaa/tehokasta 🙂 Kiitos! Tämä kannustaa jatkamaan tai monia aloittamaan jumppaamaan kotona!! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2017

   Kuulostaa kivalle! Mulla oli nuorempana haave vetää ryhmäliikuntatunteja 🙂 Ehkä vielä joku päivä! 🙂 Ja kyllä, ihan parasta kun laittaa omat lemppari musat soimaan ja alkaa vaan tanssimaan! Samalla hauskaa ja niin tehokasta!!

   Vastaa
 2. MaijaK 21.08.2017

  Kuinka monta kertaa viikossa tykkäät käyttää nilkka/rannepainoja treenissä? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2017

   Teen tällaisen about tunnin mittaisen jumppatreenin ainoastaan noin kerran (joskus kaksi) viikossa. Mutta joskus saatan tehdä nilkkapainojen kanssa esimerkiksi 20 min pepputreenin vielä lenkin päälle! 🙂

   Vastaa
 3. T 21.08.2017

  Hei Metti. Kiitos esteettisestä blogista ja muutoinkin inspiroimisesta! ? saako kysyä mistä yläbannerin kuvassakin näkyvä nojatuoli (ehkä 1,5 istuttava?) On peräisin/mikä merkki? Olen usein ihastellut kun on vilahtanut esimerkiksi miehesi instastooreissa ? Hyvää alkavaa syksyä sinulle ja perheellesi!!

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2017

   Hei T! Kiitos sinulle kun seuraat 🙂 Nojatuolimme on ostettu Cobello-nimisestä sisustusliikkeestä! 🙂 Kiitos ja ihanaa syksyä myös sinulle!

   Vastaa
 4. Haidi 21.08.2017

  Täytyypäs vinkata youtubesta löytyvistä POPpilates videoista. POPpilates on pilatesta, mutta nopeutetulla temmolla. Lyhyet videot on älyttömän tehokkaita ja kehittäjä Cassey on ihanan inspiroiva 🙂 etenkin uudemmat PIIT (kuten HIIT, mutta pilateksella) on älyttömän tappoja 😀 parasta kun voi tehdä kotona ja fiiliksen mukaan yhdistellä vidoita. Youtubesta löytyy Blogilates alta!

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2017

   Ihan mahtavaa! Kiitos kun vinkkasit! 🙂

   Vastaa