VUODENAJOISTA

Olen varsinainen sää-ihminen. Tällä tarkoitan, että fiilistelen säätä todella paljon, haha. Pelkkä auringonpaiste ja valo vaikuttavat suuresti fiilikseeni. Kaikki on mahdollista kun aurinko paistaa, mutta sadepäivinä tykkään vain vetäytyä omaan nurkkaani sohvalle ja heittää viltit niskoihin. Eräs lukija heitti kiva idean videopostaus-sarjaan ja ajattelinkin tehdä aiheen tiimoilta ihan oman postauksen (sää-minäni kun innoistui aiheesta :D)

”Kolme parasta ja ärsyttävintä asiaa jokaisessa vuodenajassa?”

Kesä:

+ Paljon valoa. Vaikka päivämme alkavatkin yleensä jo kukonlaulun aikaan, saamme herätä valoisaan päivään. Olo on paljon energisempi ja reippaampi heti aamusta kun on valoa.

+ Kesän huolettomuus ja vapaus. Kesällä mielestäni ihmiset ovat iloisempia, rennompia ja hyvällä tavalla huolettomampia. Kesällä on helpompi tehdä extempore-juttuja kun lähes jokaisena päivänä on ihmisiä liikkeellä ja tapahtumia joka puolella.

+ Kesävaatteet. Rakastan pukeutua kevyesti ja (ainakin joskus) Suomessakin saa pukeutua rentoihin kesämekkoihin ja muihin suloisiin kesähepeneisiin.

– Kylmyys. Jos/kun puhutaan Suomen kesästä, ovat kesämme yleensä valitettavan kylmiä. Ei ole kesässä montaa päivää kun lähtisin ulos ilman takkia. Hellepäivinäkin, varsinkin Helsingissä meren lähellä, tuulee yleensä aika kylmästi.

– Hyttyset ja muut ötökät. Näitä lentelee ja kiipeilee joka puolella erityisesti kesäisin. Ei varmasti kenenkään suosikkijuttu kesässä…

Syksy: 

+ Syksyn tunnelma. Syksy on kesän jälkeen lempi vuodenaikani. Kesän jälkeen tuntuu kivalta taas kaivaa kaapista paksummat neuleet ja bootsit käyttöön. Syksyn ilma on raikas mutta ei vielä liian kylmä. Ulkona on ihana kävellä ja ihastella kaunista luontoa. Syksy on myös jollain tasolla ”uuden alku”, tai ainakin monesti sellainen fiilis tulee itselleni.

+ Kaunis luonto. Suomen luonto on mielestäni kauneimmillaan syksyisin. Lenkkeily raikkaassa syysilmassa, ruskaa ihastellen on ehkä parasta mitä tiedän!

+ Syysmuoti. Syysmuoti on ihanaa ja jollain tavalla erityisen inspiroivaa. Me likey!

– Sateet. Syksyn mukana tulee myös kylmyys ja syyssateet. Yök!

– Marraskuu. Marraskuu on inhokkikuukauteni ja lukeutuu vielä syyskuukaudeksi. Marraskuu on yleensä Suomessa todella viileä ja sateinen ja harmautta on joka puolella. Onneksi mieheni lomakuukausi on tällä hetkellä marraskuu, jolloin yleensä aina karkaamme etelän lämpöön. Eipäs haittaa yhtään 😀

– Kylmyys. No words needed.

Talvi:

+ Tunnelmallisuus. Jos talven pimeydestä pitää jotain positiivista löytää, sanotaan tunnelmallisuus. Kotona voi polttaa kynttilöitä ja käpertyä teekupin kanssa sohvalle vällyjen väliin.

+ Joulu. Rakastan joulua ja koska joulu ajoittuu talvikuukausille on sen pakko olla yksi suosikkiasiani talvessa.

+ Laskettelu. En ole hiihtämisen suurin ystävä, mutta laskettelu on ihan kivaa!

– Loska/Lumi. Talvi on inhokki vuodeaikani, jonka niin mielelläni viettäisin aina poissa Suomesta jos siihen olisi mahdollisuus. Loskaa ja lunta jokapuolella, not my thing.

– Kylmyys & pimeys. Tarvineeko tähän edes mitään lisätä? Talvella Suomessa on hemmetin pimeää ja kylmää.

– Vähemmän parkkipaikkoja. Talvella parkkipaikkojen löytäminen kaduilta on vaikeampaa järkyttävien lumikinosten johdosta. Kun tulee pitkän päivän jälkeen kotiin kauppakassien ja lasten kanssa, ei toivoisi mitään muuta kuin että parkkipaikka löytyisi kodin edestä. Kaupunkiasumisen huono puoli varsinkin talvisin.

…tähän vuodenaikaan keksisin vielä helposti pari negatiivista lisää… 😀

Kevät:

+ Valoisuus. Pitkän talven jälkeen kevään mukana tuleva valoisuus tuntuu maagiselta.

+ Luonto. Keväällä luonto herää taas uudelleen henkiin. Ilma on raikas, luonto alkaa vihertymään ja linnunlauluakin saattaa kuulla. Ihanaa <3

+ Muoti. Keväällä alkaa fiilistelemään jo kesäpukeutumista. Vaatekaappiin muuttaa taas värikkäämpiä vaatteita ja keveämpiä sandaaleja. Parasta on kun ensimmäistä kertaa uskaltautuu ulos mekossa ja nahkatakissa! 😀

– Pitkä kevät. Kevät on tavallaan ihanaa aikaa kun odotamme tulevaa kesää, mutta kevät tuntuu myös aina todella pitkältä.

– Kylmyys. Haha, kylmyys taitaa olla nega-listallani lähes jokaisen vuodenajan kohdalla 😀 Mutta tottahan se on, täällä on AINA kylmä!!

Tuleeko teillä mieleen jotain erityisen ihanaa tai erityisen ärsyttävää jossain vuodenajassa? Entäpä mitä mieltä olette siitä, kun monet sanovat neljän erilaisen vuodenajan olevan rikkaus? Vai elelisittekö mielummin paikassa, jossa ei talvea edes olisi…?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia

 1. Janem 04.07.2017

  Tää oli hauska postaus! Olen kyllä samaa mieltä noista kaikista, mutta silti mun mielestä neljä vuodenaikaa on rikkaus:) rakastan lämpöä ja aurinkoa yli kaiken mutta kyllä niissä talven ja syksynkin tunnelmissa on oma juttunsa. Ja ainakin osaa arvostaa sitä kesää ja lämpöä (jos vaan olis lämmin) entistä enemmän. Ja juuri edellisellä lomamatkalla ajattelin että ei tätä +30 kyllä ympäri vuoden jaksa:D tai sitten se on vaan tottumiskysymys…

  Vastaa
 2. aakk 04.07.2017

  Malesian kuuman kosteassa helteessä puoli vuotta asuneena osaan kyllä arvostaa eri vuodenaikoja. Ei se hellekkään pidemmän päälle ole kivaa. Eri asia on toki jos ajatellaan vaikka Välimeren aluetta tms., jossa on leudot talvet, mutta ei samalla tavalla kylmää/hellettä vuoden ympäri. Siitä kun saisi palan Suomeen 😀 tai sitten lapsuuden Suomen säät takaisin: kesällä lämmin ja talvella kylmä. Nykyään tuntuu, että paikoitellen talvet ja kesät menevän samoissa lämpöasteissa 😀

  Vastaa
 3. Kristiina 04.07.2017

  Hihii, tää oli mun ehotus 🙂 Kiva, että toteutit postauksen muodossa! Oli hauska lukea 🙂

  Vastaa
 4. maremelo 04.07.2017

  moi. mikä sun mielipide chanelin erikoisempiin laukkuihin. esim woc so black boy? sijoitus vaiko huti

  Vastaa
 5. Roosa 05.07.2017

  Mä en voi sietää Suomen talvea joten lähden aina pois Suomesta ja palaan kesällä 😀 Nyt asun Uudessa-Seelannissa ja vaikka täällä on parhaillaan talvi, ei se siltä tunnu kun vertaa millaista Suomessa on talvella.

  Vastaa
 6. Lina Simojoki 05.07.2017

  Oon niin samaa mieltä siitä että syksy on uuden alku! Odotan erityisen innolla syksyä varsinkin tänä vuonna kun eilen tuli hankittua aivan ihana leveä- ja pitkähihainen paita H&M:stä hintaan 2€ (!!! tosin hullussa alennuksessa mutta silti!). Syksyä odotellessa vaikka nautitaan nyt kesästä kun sitä on vielä jäljellä ;). Olipa kiva postaus, tällaisia mielellään lisää 🙂

  Vastaa
 7. Mikaela 06.07.2017

  Kiva postaus! Itse pidän myös neljää vuodenaikaa rikkautena. Vaikken minäkään ole talvi-ihmisiä, tuli mieleeni yksi hyvä puoli talvesta. Mikään ei voita sitä oloa, kun ulkoilee talvella raikkaassa ilmassa ja palaa posket punaisena lämpimään kotiin. Samaa fiilistä ei saa kesällä. 😀

  Vastaa
 8. rosa 06.07.2017

  Voi että miten samaistun suhun Metti täysin!!! :’D olen aina ajatellut, että säiden puolesta oon syntynyt väärään maahan. En ihmettele miten monilla ulkomaille muutto on haave ja esim. Aurinkorannikolla onnellisesti asuvia suomalaisia.. Kelpais<3 Aurinko <3

  Vastaa
 9. sunshine 09.07.2017

  Asun Kaliforniassa. Säät ovat kyllä kohdillaan ympäri vuoden 😉 mutta rakastan erityisesti Pohjois-Suomen kevät talvea ja Suomen kesää vaikka lyhyt ja kylmä onkin. Täällä on kaunis, lämmin syksy ruskanväreineen ja saa marraskuuta kohti alkaa pukeutumaan pitkähihaisiin ja -lahkeisiin + ehkä kevyeen takkiin, liiviin, mikä on kivaa vaihtelua hellemekkoihin ym. Talvi täällä on oikeastaan samanlainen kuin Suomen kylmä touko-kesäkuu. Mutta asioilla on puolensa ja täältäpäinkin kuitenkin haaveilee Suomen raikkaista keleistä, ulkoilusta kauniissa luonnossa, jonne pääsee kotiovelta asuipa melkein missä vaan ja monesta muustakin hyvästä asiasta, jotka täällä eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä ja joihin Suomessa on totuttu.

  Vastaa