TAVAT, JOISTA HALUAISIN EROON

Meillä kaikilla on varmasti (huonoja) tapoja, joista haluaisimme päästä eroon. Muut saattavat huomauttaa sinua asioista tai saatat itsekin panna merkille, että elämä olisi yksinkertaisesti helpompaa, jos tekisit joitan asioita toisin. Mikä siinä onkaan, että omien tapojen muuttaminen saattakin olla paljon vaikeampaa kuin kuvittelisi. Kaikki lähtee tietysti omasta asenteesta ja halusta tehdä muutos. Omalta listaltani ei löydy mitään järjin vakavia asioita, mutta kuitenkin sellaisia pieniä juttuja, joihin voisin kiinnittää hieman enemmän huomiota ja lopulta päästä kokonaan eroon.

Kynsien pureskelu

Argh. Rasittavin ja noloin tapanani. Olen saanut tämän huonon tapani jonkin sortin hallintaan, mutta silti aina välillä huomaan kynteni hakeutuvan huulille 😀

Makeanhimo suolaisen aterian jälkeen

Mikä siinä onkaan, että suolaisen ruoan jälkeen makeanhimo iskee kuin salama! Lähes poikkeuksetta minun on saatava jokin pieni makea heti ruoan päälle, jotta makeanhimo ei ylly liian pahaksi. Välillä yritän huijata makeanhimoani nappaamalla taatelin tai juomalla makean vaniljakahvin, mutta makenhimoa ei niin vain huijata. Viimeistään pari palaa (joskus enemmän…) suklaata tainnuttaa kyllä himon, haha.

Netflix-sarjoja ennen nukkumaanmenoa

Minulla on tapana katsoa läppäriltä Netflixistä sarjoja joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Siitä on iskostunut jo niin pinttynyt rutiini, että en varmaan saisi edes unta, jos en katsoisi edes muutamaa minuuttia jotain sarjaa. Vietän niin paljon kouluntöiden ja työn takia aikaa läppärillä, että kaiken muun ”läppäri-ajan” haluaisin pitää minimissään. Eikä varmasti ole hyvää unenlaadullekaan tuojotella valoskriiniä vielä viimeisimpänä illalla juuri ennen nukahtamista…

Vaatteiden lojuminen

Tämä on vääjäämättä kaikista huonoin tapani, josta on päästävä eroon! Nimittäin vaatteiden heittäminen tuoleille, sängyn päälle, ikkunalaudalle, lattialle tai periaatteessa IHAN minne muualle tahansa kuin siististi vaatekaappiin. Vaatteeni lojuvat aina jossain muualla, kunnes päätän ryhdistäytyä ja sitten kerralla viikkaan monien päivien vaatekasat vihdoin oikeille paikoille. Voitte vain kuvitella kuinka kiroan tätä tapaani aina silloin kun etsin kiireessä jotain vaatekappaletta ja pengon vaatehuoneen eri vaatekasoja läpi… Tämä on noloa, rasittavaa ja niin aikavievää, mutta miksi ne vaatteet eivät silti ensimmäisenä päädy niiden oikeille paikoille?!

Päälle puhuminen

Minulla on ollut paha tapa puhua toisten ihmisten päälle. Varsinkin silloin kun innostun jostain asiasta, saatan varsinkin sortua puhumaan toisen päälle. Tiedostan tämän järkyttävän huonon tavan ja olenkin kiinnittänyt siihen extrapaljon huomiota. Vaikka kuinka innostuisinkin asiasta tai halauisin sanoa oman kommentin/mielipiteen välittömästi, yritän tsempata ja antaa kohteliaasti toisen puhua lauseensa loppuun 😀

Myöhään valvominen

Vaikka pikkulapsiarki väsyttää ja unta ei saa öisin nimeksikään, en silti osaa mennä illalla aikaisin nukkumaan. Varmasti osittain se johtuu siitä, kun lapset menevät nukkumaan illalla saa itse vihdoin hetken omaa aikaa. Olen lukuisia kertoja yrittänyt vetäytyä nukkumaan jo aikaisin, mutta silti aina ihan fiiliksissä makoilen sängyllä lehtieä lukien, nettiä selaillen ja sarjoja katsellen. Onhan sekin osaltaan sitä ihanaa rentoutumista, mutta muutama lisätunti nukkumista tekisi kyllä vielä parempaa… Miten päästä tästä tavasta eroon, vinkkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 kommenttia

 1. eejoa 25.07.2017

  yleensä makeanhimo johtuu siitä, ettei edellisellä aterialla/päivän mittaan ole saanut tarpeeksi energiaa hiilareista ja kuidusta, joten kannattaa kiinnittää noihin huomiota:)

  Vastaa
 2. Marianne 25.07.2017

  Ihana, rehellinen postaus 🙂
  Vaikka ei mistään maailman pahimmista tavoista olekkaan kyse niin ymmärrän että niihin kiinnittää huomiota ja voi ärsyttää. Ensimmäinen askel muutokseen on tapojen tiedostaminen ja tunnistaminen 🙂
  xx
  http://mariannelle.com

  Vastaa
 3. Henna 25.07.2017

  Minulla on vähän samaa taipumusta vaatteiden kanssa.. Tykkään kyllä muuten pitää järjestystä yllä ja pitää asuntomme siistinä irtotavarasta yms. mutta sitten kaappien ja laatikostojen takaa löytyy aivan eri maailma! kaikki aivan vinksin vonksin ja sekaisin 😀 sama laukkujen kanssa! en vain jostain syystä pysty pitämään laukun sisältöä järjestyksessä vaan sinne kerääntyy kaiken maailman kuitit ynnä muut ja kerran kuussa teen sitten laukun suursiivouksen. Voi kunpa tästä tavasta pääsisi eroon..

  Vastaa
 4. Veera 25.07.2017

  Sama homma tuo iltavalvominen… Joskus olen kokeillut semmoista, että joka toinen ilta menen hyvissä ajoin nukkumaan ja joka toinen ilta sitten sallin pienen valvomisen netissä roikkuen, lehtiä /kirjaa lukien tai leffaa katsellen miehen ja viinilasillisen kera. Tärkeitä hetkiä itselleni nuo omat hiljaiset hetket ennen nukkumaanmenoa, mutta hyvät yöunet ovat kyllä myös kullanarvoisia 🙂 Se tunne on ihana, kun tietää nukkuneensa 8 tuntia 🙂

  Vastaa
 5. Jutta 25.07.2017

  omiinkin huonoihin tapoihini kuuluu tuo päälle puhuminen kun innostun ja haluaa sanoa kommentinsa heti.. todella ärsyttävä tapa ja itsekin yritänyt siittä eroon. Kiinnittänyt siihen erityisen huomion ! Mutta varmasti se alkaa siittä että tiedostaa tapansa !

  Vastaa
 6. Iina / MouMou 25.07.2017

  Samaistun Netflixiin! 😀

  Vastaa
 7. Elisa 26.07.2017

  Kynsien suhteen suosittelen kynsilakan käyttöä. Itse alan pureskelemaan HETI kynsiä jos kynsiä ei ole lakattu. Kun kynnet on lakattu niin ei houkuta sitten yhtään. Itsellä ainakin Essien kynsilakat kestävät kynsissä jopa viikon, eli tarvitse joka toinen päivä korjailla 🙂

  Vastaa
 8. KastehelmiB 31.07.2017

  Ei kovin huonoja paheita. Ehkä paras keino tosiaan on tiedostaa omat puutteensa ja yrittää sitten korjata niitä. Itsekin puhun päälle. Se on ärsyttävää ja näin tehdessäni huomaan sen aina itse, mutta usein oma kommentti ehtii unohtua kunnes keskustelukaveri pääsee tarinassaan loppuun. Sekin on ärsyttävää.

  Vastaa