MAKUUHUONE 2.0

Uuden sängyn ostaminen on pyörinyt mielessämme jo muutaman vuoden ajan kunnes viimein tänä keväänä saimme aikaiseksi hankkia sellaisen. Ehkä muistattekin kun kyselin teiltä vinkkejä hyvistä sängyistä jokin aika sitten? Hyvälaatuinen ja riittävä uni on aina ollut itselleni todella tärkeää ja lasten myötä ehdottomasti isoin asia, jota kaipaan. Esikoisemme on ollut haasteellinen nukkuja vauvasta lähtien ja viimeiseen kolmeen vuoteen ei kovin montaa läpinukkuttua yötä mahdu. Meillä nukutaan siis aika vähän, joten tuntuu entistä tärkeämmältä maksimoida hyöty niistä muutamistakin nukutuista tunneista. Siksi päädyimme hankkimaan uuden sängyn.

Kuten teistäkin moni lämpimästi suositteli, päädyimme pienen harkinnan jälkeen hankkimaan sänkymme Unikulmalta. Heidän kattava valikoima, laadukkuus sekä loistava asiakaspalvelu voittivat meidät puolelleen. Meille tehtiin laaja unitutkimus- sekä erilaisia mittauksia, joiden tarkoituksena oli selvittää minkälainen patja olisi meille paras. Aikaisemmin meillä oli ollut sängyssämme sama patja molemmilla puolilla, mutta nyt molemmille kustomoitiin omiin tarpeisiin sekä ruumiinrakenteeseen sopivat patjat. Goodbye selkäkivut! Lisämukavuutta uuteen sänkyymme tuo sänkyn moottoroitu ominaisuus, jonka avulla saa rentouttavaa hierontaa tai esimerkiksi sängynpäät nostettua ylös, jotka molemmat auttavat muun muassa palautumisessa. Urheilijan puolisona olen kuullut tämän asian tärkeydestä liikaakin 😀 Itselleni oli tärkeää myös, että sänky on visuaalisesti kaunis. Päädyimme tähän kauniiseen beigen väriseen nappisänkynpäätyyn, joka sopii mielestäni hyvin meidän makuuhuoneeseen.

Olen oikeasti hämmentynyt kuinka paljon unenlaatu voi parantua vain sänkyä vaihtamalla. Olo on levänneempi aamulla herättyään vaikkakin öisin edelleen herätään useampaan otteeseen. Uudessa sängyssä muutaman kuukauden nukuttuani vasta käsitän kunnolla, kuinka huono vanha sänkymme oikeastaan on ollut. Ihminen viettää kuitenkin 1/3 elämästään sängyssä, joten miksi siihen ei panostaisi?

Uuden sängyn myötä myöskin makuuhuoneemme sisustus on kokenut pieniä muutoksia. Sain vihdoin ja viimein makuuhuoneeseemme haaveilemani peililasilliset yöpöydät. Ne ovat mielestäni ihanat! Myöskin verhot uusittiin ja lisäsäilystystilaa tuotiin hankkimalla ikeasta uusi lipasto edellisen peilipöydän tilalle. Sängyn yläpuolelta puuttuu vielä muutama valokuva, joista olen teettänyt taulun. En malta odottaa, että Nikin kuvaamat perhepotretit pääsevät tuomaan lisätunnelmaa makuuhuoneeseemme. <3

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. SatuJii 07.07.2017

  Niin kaunista ja levollista! Mulla myös kokemusta tuosta, että unen laatu paranee kunnon sänkyyn vaihtamalla.

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Kiitos! Kyllä sillä on ihan uskomaton vaikutus! En oli itsekään uskonut että voisi olla niin suuri 🙂

   Vastaa
 2. Anskuli 07.07.2017

  Tosi kaunista! Mistä ikean lipastosta on kyse?

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Kiitos 🙂 Yritin etsiä sinulle linkkiä Ikean sivuilta, mutta nyt silmiini ei osunut juuri tätä samaa lipastoa. Ikeassa tämä lipasto on kuitenkin olohuoneen-kalusteet osastolla, eikä makuuhuoneen.

   Vastaa
  • noora 13.07.2017

   Jos en ihan väärin katsonut niin Bestå sarjan lipasto 😀 (saman sarjan kaappeja löytyy omasta kodista)

   Vastaa
 3. T 08.07.2017

  Kaunista! Kiitos kun kuuntelet myös lukijoiden toiveita 🙂 ihana postaus. Sain inspiraatiota!

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Ihana kuulla, kiitos oikein paljon 🙂

   Vastaa
 4. Mm 08.07.2017

  Oi miten kaunis makuuhuone! Olen haaveillut motoroitua sänkyä meillekin ja miettinyt, voiko siinä olla yksi yhteinen petauspatja vai pitääkö olla molemmilla oma petari? Jos on vain yksi petauspatja ja toinen haluaa kohottaa vaikka pääpuolta,
  miten yhteinen petauspatja ja lakana siihen istuvat? Onko teillä yksi petauspatja vai oma molempiin sänkyihin?

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Kiitos 🙂 Meillä on yksi yhteinäinen petauspatja (ja uskoisin, että tämä on ihan tavallista vaikka olisikin molemmilla ns. omat, erilliset sängyt). En ole kokenut lainkaan ongelmalliseksi jos esimerkiksi toinen katsoo sarjaa koneelta (sängynpääty hieman yläasennossa) ja toinen nukkuisi. Meillä tuo sänky on kylläkin 220cm eli aika kaukana siinä ollaan toisesta anyways 😀

   Vastaa
 5. red 08.07.2017

  Hei Metti!
  Tämä ei nyt varsinaisesti liity postaukseen.Tarvitsisin hyviä neuvoja pukeutumisesta. Koska olet tyylitaituri, ajattelin kysyä sinulta. Kysymystä on hankala muotoilla, yritän kuitenkin. Mitä mieltä olet punaisesta väristä esim. juhlapukeutumisessa? Miten käyttää punaista tyylikkäästi? Mistä tietää että punainen on juuri ”oikean”sävyinen?Hankalia kysymyksiä.. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Hei! Kiitos kysymyksestä! Itse rakastan punaista ja se sopii mielestäni mitä parhaiten juhlapukeutumiseen. Punainen on kuitenkin aika räväkkä ja huomiotaherättävä väri, joten antaisin punaisen vaatteen olla itsessään huomion keskipisteenä pitämällä muut asusteet minimalistisina. Esimerkiksi punaisen mekon kanssa mustat tai nudet kengät/laukku ja tähän kokonaisuuteen hyvinistuvat korut (jos haluaa vielä lisätä koruja).
   Mitä tulee oikeisiin punaisen sävyihin, niihin on aina vaikea sanoa juuta tai jaata. Itse olen sitä mieltä, että juuri sellainen sävy, joka omaan silmääsi näyttää kivalta on täydellinen juuri sinulle 🙂 Kesällä käytetään tietysti paljon vaaleanpunaisia, vadelmanpunaista, roosaa yms. kun talvella puolestaan tummempia punaisia kuten burgundya ja viininpunaista. Rehellinen kirkkaanpunainen sopii mielestäni hienosti jokaiseen vuodenaikaan.

   Vastaa
 6. Have an Ice Day 09.07.2017

  Me hankittiin myös Unikulman sänky 3,5 v sitten ja siksi uskalsin sitä teillekin sänkypostaukseen suositella. Kallishan se oli mutta kyllä unenlaatu parani eurojen myötä. Minulla vielä selkärankareuma asettaa vaatimuksia hyvälle patjalle. Meillä on myös moottorisänky ja parasta on se kun saa pääpuolen nostettua ylös ja hakee aamukahvin vuoteeseen, hierontaominaisuutta olen käyttänyt todella vähän. Flunssaisena saa nukuttua paremmin kun päätyä nostaa hieman niin ei ala se yskä samantien kun kallistaa pään tyynyyn.

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2017

   Kiitos vinkistä, olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä uuteen sänkyymme! Itsekin rakastan kun saa sängynpäädyn ylös ja voi kivasti nauttia kahvia sängyssä tai työskentelykin läppärin kanssa on mukavaa 🙂 Olen niin ihastunut uuteen sänkyymme, että voisin vain hengailla siellä kaiket päivät, haha 😀

   Vastaa
 7. Sanna 11.07.2017

  Niin kaunis makuuhuone! <3 Hyvä uni ja sänky on hyvinvoinnin kannalta tosi tärkeää! Aikoinaan panostettiin Hästensin sänkyyn ja ei ole päivääkään kaduttanut! 🙂

  Vastaa
 8. Sanna 11.07.2017

  Ai niin! Ja piti vielä kysyä, että mikä on kaunis kellosi tuossa lipaston päällä? Täällä olisi ensimmäinen laatukello tarkotus hankkia ja kovasti pohdin eri merkkien välillä. Onko sinulla jotain suosikkia kellojen suhteen? 🙂

  Vastaa
 9. Janni 18.07.2017

  Mistä tuo kultainen peili on? 🙂

  Vastaa
 10. ? 18.01.2018

  Hei,
  nuo yöpöytien valaisimet näyttää liian raskailta peilipöytiin.
  Saat kevynnettyä ilmettä vaihtamalla varjostimet suurempiin, niin mittasuhteet muuttuvat. Tuo jalka on niin massiivinen ja raskas.
  Mutta nuo lampunjalat toimivat paremmin kyllä olohuoneessa ja kevyempi malli makuuhuoneessa. Kokeile.

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.01.2018

   Jes! Kiitos vinkistä, ehkä tulevaisuudessa pitää kokeilla erilasta! 🙂

   Vastaa
  • . 01.04.2019

   Mun mielestä taas toi näyttää hyvältä noin! Jos varjostin on isompi, se taas nappaa huomion noista super näteistä yöpöydistä.

   Vastaa
 11. Katja 02.06.2020

  Mistä kyseiset yöpöydät on hommattu??

  Vastaa
  • Metti 03.06.2020

   Nämä on ostettu S.A.L.I -nimisestä liikkeestä Helsingin korkeavuorenkadulta 🙂

   Vastaa
 12. Katja 03.06.2020

  Kiitos paljon!??

  Vastaa