HOW HAVE I CHANGED OVER THE YEARS?

Olen tehnyt jonkin verran 10 faktaa minusta -tyyppisiä postauksia blogiini, jotka ovat aina olleet hurjan suosittuja. Tällä kertaa ajattelin raapaista pintää syvemmälle ja miettiä asioita, joissa minä itse olen muuttunut vuosien varrella. Miten esimerkiksi ajatus- ja arvomaailmani on muuttuneet? Mistä asioista ajattelen toisin kuin nuorempana? Tiedän, että omiin ajatus- ja arvomaailmoihini ovat vaikuttaneet suuresti äitiys, avioliitto sekä ihan yksinkertaisesti vain ikä ja kokemukset, joita kertyy vuosi vuodelta lisää.

Mustavalkoisuus

Nuorempana olin hyvin mustavalkoinen, paljon mustavalkoisempi kuin nykyisin. Ajattelin, että asioissa on vain kaksi puolta, oikein tai väärin, eikä mitään niin sanottua harmaata aluetta ole. Mutta eihän se ihan niin mene. Nykyään asioita näkee ja ymmärtää useammalta eri kantilta ja itseasiassa se harmaa alue on se yleisin alue, jolla pyöritään.

Suoraanpuhuminen

Ennen olin hyvin ujo kertomaan rohkeasti tunteistani, varsinkin negatiivisista tunteista tai ärsytyksestä. Olen kuitenkin oivaltanut jo kauan aikaa sitten, että suoraanpuhuminen ja asioiden selvittäminen kannattaa. Miksi antaa turhaa negatiivisen asioiden vaivata mieltä, jos sen pystyy selvittämään alta pois ja jatkamaan elämää paremmin mielin?

Ei ennakekoluuloille

Rohkenen sanoa, että joskus nuorempana olen arvostellut toisen ihmisen vain hänestä kuulemieni juttujen perusteella tutustumatta edes ensin itse henkilöön. Tämä hävettää. Ennakkoluuloisuus on ehkä isoin asia, jonka olen päättänyt itsessäni muuttaa jo monia monia vuosia sitten. Varmasti tähän yksi vahvasti vaikuttanut tekijä on se, että koen itsekin joutuvani usein erilaisten ennakkoluulojen kohteeksi. Milloin kukakin ajattelee tietävänsä millainen olen tai mitä ajattelen. Harmittaa jos toiset asettavat sinut tietynlaiseen ”muottiin” tietämättä kuitenkaan ollenkaan millainen oikeasti olet.

Teot merkkaavat enemmän kuin sanat

Ihmiset voivat aina sanoa tekevänsä asioita, mutta mitkä niistä oikeasti käyvät toteen? Usein sanat jäävät vain sanoiksi. Pyrin itse aina toimimaan niin kuin sanon tai lupaan – oli se sitten lupaus itselleni tai jollekin toiselle. Teot ovat loppupeleissä kuitenkin niitä mitkä muistetaan ja painavat (ainakin omassa) vaakakupissani enemmän kuin sanat.

Oikeisiin asioihin keskittyminen ja niiden arvostaminen

Vuosien varrella olen oppinut arvostamaan niin elämän pieniä kuin suuriakin asioita entistä enemmän. Olen saanut elämääni niin paljon kaikkea hyvää, että tunnen suurta kiitollisuutta koko ajan. Mielestäni on tärkeää muistuttaa itseään ajoittain niistä upeista asioista, joita olemme elämäämme saaneet. Arjessa kun helposti alkaa valittamaan täysin turhista jutuista ja unohtaa ne oikeasti tärkeät asiat. Ennen saatoin jäädä harmittelemaan jotain naurettavan pientä juttuja pitkäksikin aikaa ja ärsytyksen tunne saattoi vallata mieleni päivä kaudet. Nykyisin en enää anna tilaa tälle negatiiviselle energialle vaan yritän aina kääntää nämä tunteet positiivisiksi ajattelemalla mitkä asiat oikeasti elämässä merkitsevät jotain.

Ystävällisyys

Minulla on valtava kunnioitus ihmisiä kohtaan jotka ovat ystävällisiä kaikille. Ja nimenomaan kaikille, eikä ainoastaan silloin jos kokee itse hyötyvänsä siitä jotenkin. Ystävällisyys on yksi tärkeimmistä ja kunnioittavimmista piirteistä mitä ihmisessä voi olla. Itse olen aina ollut kiltti ja ystävällinen ihminen, mutta aikuisuuden myötä nämä asiat ovat vain korostuneet elämässäni. Haluan levittää iloista ja positiivista energiaa myös ympärilleni. Tietystikään ihan jokaisen paras kaveri ei tarvitse olla ja välillä meillä kaikilla on huonoja päiviä, mutta aina pitäisi muistaa olla perusystävällinen ihan kaikille.

Photos: Niki Strbian

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Hanna 11.05.2017

  Ihana postaus Metti! Kiva, että kirjoitit syvällisemmän jutun vaikka sun blogi on kyllä jo nyt suosikkini <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 12.05.2017

   Ihana Hanna, kiitos paljon kauniista kommentistasi! <3 Aurinkoista viikonloppua xx

   Vastaa
 2. Johanna 11.05.2017

  Tuosta ystävällisyydestä olen kanssasi samaa mieltä! Yritän myös itse olla aina ystävällinen kaikille. Vaikka olisi kuinka kaunis ihminen ulkoisesti, niin kyllä sitä tosi nopeasti menee viehätys ihmisestä, jolla ei ole käytöstapoja. Ystävällisyys ei maksa mitään, siihen meillä kaikilla on varaa 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 12.05.2017

   Ihan totta, olen kanssasi samaa mieltä! Sisäinen kauneus on tärkeintä <3

   Vastaa