MUISTA KEHUA ITSEÄSI

Photos: Alexa Dagmar

Zara Coat

Filippa K Knit

Sandro Paris Dress (worn as a skirt)

H&M Necklaces

Gucci Bag

Maje Boots

Jos täällä blogin puolella olen joskus jostain vailittanut, on se yleensä ollut valitusta kiireestä. Tuntuu, että joka viikko on ihan täynnä tapahtumaa ja tekemistä ja pieniä hetkiä ”pysähtyä” ja levätä ei juurikaan ole. Mutta ehkä se on normaalia pienenlapsiperheen arkea?

Eilen Helsingin &Other Stoeriesin avajaisissa lehtien haastattelijat kysyivät minulta miten saamme arkemme toimimaan kaiken meidän kiireen keskellä? Otin kysymyksen vastaan kehuna ja vastasin, että hyvät organisointitaidot tulevat tarpeeseen. Myöhemmin illalla kotona aloin kuitenkin miettimään asiaa oikein kunnolla. Tällä hetkellä omalla paletillani on niin paljon asioita, että väkisinkin tulee välillä tunne, että liika on liikaa. Olen tällä hetkellä sekä täyspäiväinen opiskelija että -työntekijä, ja kotona meillä on viisi kuukautinen vauva sekä vilkas 2,5-vuotias taapero. Yhtälö on rakas mutta välillä myös todella raskas.

Joskus olen pohtinut, että pitäisikö tiputtaa blogi tai pitää taukoa opiskeluista taakan kevennykseksi? Ajatus tästä ei kuitenkaan ole saanut itselleni helpotuksen tunnetta aikaan, enemmänkin ahdistuneen -fiiliksen. Rakastan kaikkea mitä teen, enkä tällä hetkellä halua tai voisi kuvitella luopuvani mistään. Sempä vuoksi olenkin yrittänyt tsempata vain entistä enemmän ja tehdä kovaa työtä haluamieni asioiden eteen. On varmaan sanomattakin selvää, että blogini on minulle rakas ja ihanaa vastapainoa tähän lapsiperheen arkeeni. Haluan kehittää blogiani jatkuvasti ja olen maailman onnekkain, että olen saanut näin upean seuraajajoukon matkaani mukaan <3 Hulluhan sitä olisi jo tällaisesta luopuisi 😀 Koulustakaan en halua päästää irti, sillä arvostan koulutusta paljon ja haluan saada tutkintoni valmiiksi nyt kun olen jo niin lähellä. Vaikka välillä haaveilenkin ”normaalimmasta” äitiyslomasta (jos tätä nyt edes äitiyslomaksi voi kutsua…) olen samalla äärimmäisen onnellinen näistä kaikista asioista, jotka aiheuttavat tämän jatkuvan kiireen. <3

Ehkä tällä kaikella yritän sanoa, että vaikka olisimme kuinka stressaantuneita tai väsyneitä omiin arkirytmeihimme, töihimme tai opiskeluun, teemme kuitenkin pohjimmiltamme näitä asioita hyvästä syystä. Ehkä myös ajoittainen itsensä kehuminen olisi paikallaan. Vaikka se itsekritisointi olisikin huomattavasti helpompaa, muistetaan myös välillä kehua itseämme ja antaa arvoa kovalle tekemällemme työlle.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

22 kommenttia

 1. Tiina 02.02.2017

  Ihana postaus Metti! Oot tehodaami 🙂 hatunnosto!

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos paljon Tiina <3

   Vastaa
 2. Paula 02.02.2017

  Hyvä Metti , varmaan rankkaa ollut ja tulee olemaan , mutta hienosti olet kestänyt ja pitänyt ”palikat” kasassa ja onnea myös kovasti jatkoon!

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos Paula 🙂 Pienten lasten kanssa tätähän tämä arki on – kiireistä! Yritän kuitenkin nauttia mahdollisimman paljon ajasta kun lapset ovat pieniä. Se kun menee ohi niin nopeasti!

   Vastaa
 3. Petra 02.02.2017

  Olipa hienosti kirjoitettu blogipostaus, varmaan kuuluu tähän suomalaiseen kulttuuriin että itseä ei osata kehua, eikä kehuja oikein osata antaa..
  Tsemppiä blogin, opiskelun ja perhe-elämän pyörittämiseen, vaikka sä oot kyllä hoitanut kaiken hienosti!! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kaunis kiitos Petra <3 No niihän se taitaa mennä, että kehuminen on meille suomalaisille hieman haasteellista 😀 Tässä täytyy tsempata!

   Vastaa
 4. j 02.02.2017

  Ihana kirjoitus ja juuri sopivaan aikaan! Itse olen pohtinut vastaavia ajatuksia toki hieman erilaisessa elämäntilanteessa sekä taistellut pienen stressin kanssa niin, että koko kroppa on vähän vielä sekaisin. Tsemppiä kaikkien näiden asioiden yhteensovittamisen kanssa. Olet saanut blogissasi todella hienoa jälkeä! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos kovasti! <3 Näinhän se on, stressi saattaa aiheuttaa tosi yllättäviäkin juttuja kropassa ja saada sen ihan sekaisin. Itsekin huomaan, että mua pyörryttää ja huippaa paljon aikasempaa enemmän… Toki voihan se johtua jostain muustakin. Paljon tsemppiä sinulle ja jaksamisia! <3

   Vastaa
 5. Jade 02.02.2017

  Kiitos ihanasta blogistasi, se tuo hymyn huulille ja hyvän mielen. Toivottavasti jaksat pitää blogia vielä pitkään.
  Kohta päivät pitenevät vauhdilla, aurinko alkaa näyttäytymään useammin, ilmat lämpenevät ja se kun haistat kevään ensi tuoksun, se on upea tunne. Varmasti itsekukin saamme keväästä ja kesästä niin paljon lisää virtaa. Jaksamista kovasti sinulle lapsiperheen arkeen, opiskeluun ja blogin pitämiseen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Aaah kevät <3 Odotan sitä jo niin kovasti. Se auringonpaiste ja lämpenevät ilmat – en malta odottaa! Paljon kiitoksia ihanasta kommentistasi <3

   Vastaa
 6. Janem 02.02.2017

  Samaa mieltä edellisten kanssa, teet niin upeeta työtä sun blogin eteen ja kyllä tänne ruudun toiselle puolelle on myös välittynyt se miten paljon muutakin sun elämässä on. Olen kyllä nostanut aiemminkin mielessäni hattua sulle, mutta kaikki on varmasti sen ajan ja vaivan arvoista ennen pitkää! Ja mitä blogiin vielä tulee, niin tää tuo kyllä niin paljon iloa (ainakin mulle) ettet varmaan edes käsitä:D En lue pelkästään uusia postauksia, vaan esim vapaapäivänä saatan lueskella blogiasi ihan alusta saakka. Se on mulle yksi tapa rentoutua ja ääretön kiitos siitä ❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Voi kuinka ihana olet! <3 Kiitos ihan mielettömän paljon! Kiitos, että luet blogiani ja kommentoit <3 Ihanaa viikonloppua! xx

   Vastaa
 7. Anna 02.02.2017

  Tykkään valtavasti blogistasi, mutta nyt kun aikasi on tosi tiukalla, uskon että pystyisit hiukan hölläämään postitustahtia – hyvää nimittäin kannattaa odottaa…
  Minulla on kaksi hieman isompaa lasta ja vedin nuoremman lapsen syntymän jälkeisen vuoden niin kireälle, että en suosittele vastaavaa kellekään. Toivon että saat pian opiskelun siihen pisteeseen että sekin tarjoaa pienen hengähdystauon!

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos Anna! Kyllä, kun saan opiskelut päätökseen luulen sen helpottavan taakkaani huomattavasti 🙂 Ja maisteritutkinnon aloitan vasta sitten kun tiedän varmasti ettei tule enää lisää vauvoja meille 😀 Ihanaa viikonloppua sinne ja kiitos kun tulit kommentoimaan xx

   Vastaa
 8. Anja 03.02.2017

  Ihana postaus, voimia sulle! Olisi kiva lukea muotijuttujen lisäksi lisää hyvinvointiin liittyviä postauksia 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos paljon Anja! Ja hei kiitos postaustoiveesta, hyvinvointijuttuja ehdottomasti lisää blogiin 🙂 Tuossa muutama kuukausi sitten kirjoitin tällaisen postauksen hyvinvoinnista https://www.elle.fi/mettiforssell/2016/10/hyvinvointi/ Ehkä sen olet jo lukenutkin, mutta jos on mennyt ohi niin tuossa se vielä kertaalleen. Mukavaa viikonloppua 🙂

   Vastaa
 9. M 04.02.2017

  Heippa, olen melko samantyyppisessä elämäntilanteessa ja kiinnostaisi ihan käytännössä tietää miten organisoit ajankäyttöä, lastenhoitoa ja vapaa-aikaa (no, sitä ei ole…). Kaikilla on kuitenkin käytössä se sama 24h, joten saisiko jotain vinkkiä miten sen tehokkaimmin pystyy pienten kanssa käyttämään?

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.02.2017

   Kiitos paljon kommentistasi! Ensi viikolle olen suunnitellut postauksen tehokkaasta ajankäytöstä ja ajanhallinnasta! 🙂

   Vastaa
 10. Johanna 05.02.2017

  Tuttu tunne, mutta se on toisaalta aivan ihanaa, kun tajuaa, että mikään ”pakollinen” tehtävä elämässä ei ärsytä! 😀 Kumpa vain olisi enemmän tunteja vuorokaudessa! Silti huomaan, että kalenterista on pakko löytyä myös päiviä, jolloin ei ole minuuttiaikataulua tai oikeastaan mitään perusjuttuja pakollisempaa (edes niitä ”lue tenttiin klo 12-16” -hommia)..

  Vastaa
 11. Mirjam 05.02.2017

  Hei!

  Saanko tiedustella mitä sinä opiskelet? 🙂 Ymmärrän jos haluat pitää omana tietonasi. 🙂

  Vastaa
 12. Hei Metti! Kiitos hienosta ja koskettavastakin kirjoituksestasi! Ei ole helppoa tasapainoilla perhearjessa kaikkien tekemisten ja täytymisten välillä. Olet lahjakas ja tunnollinen ihminen, joten ei varmasti ole helppoa höllätä otetta, vaan voi tuntua turvallisemmalta ja palkitsevammalta vain koitaa puristaa itsestään enemmän. Joskus tahdin tietoinen hidastaminen on kuitenkin fiksuinta mitä voi tehdä. Kirjoitin tästä aiheesta blogiini äsken jutun, jossa lainasin tätä kirjoitustasi ja ajatuksiasi. Toivon että voisit käydä lukemassa jutun, jos jossain välissä sinusta tuntuu hyvältä tehdä niin. Kiitos kauniista blogistasi! <3

  Vastaa
 13. Katri 02.11.2017

  Nää sun kuvat on aina niin kauniisti muokattuja! <3 Olisi ihana lukea joku tutoriaali, että miten yleensä käsittelet kuvia 🙂 Bloggaamisesta on ylipäätään tosi kiinnostavaa lukea.

  Vastaa