SUPERFOOD SALAD

Tähän aikaan vuodesta meistä monet saattavat olla pimeyden vuoksi uupuneempia ja stressaantuneempia kuin yleensä. Myös vastustuskykyämme koetellaan kovasti kun flunssat ja muut taudit jylläävät ympärillämme jatkuvasti. Tämän vuoksi on tärkeää takankata kehoomme hyviä ravintoaineita ja vitamiineja. Suosin omassa ruokavaliossani paljon luonnon omia superfoodeja kuten esimerkiksi marjoja, pähkinöitä, pinaattia, avocadoa ja parsakaalta. Enkä tankkaa näitä kehooni vain niiden terveysvaikutteiden vuoksi vaan ihan yksinkertaisesti myös maun vuoksi. Terveellinen on myös herkkua! 🙂

Espanjassa olessamme söin kerran yhdessä lounasravintolassa herkullisen superfood salaatin ja aina siitä lähtien olen yrittänyt jäljennellä parhaani mukaan tätä herkullista salaattia. Nyt haluan jakaa myös teille oman versioni tästä salaatista. Itse laitoin salaattiin hurjan määrän erilaisia raaka-aineita, mutta vähempikin riittää. Suosittelen kuitenkin näkemään vähän vaivaa ja paahtamaan porkkanaa (tai bataattia, punajuurta palsternakkaa yms.) uunissa, sillä se tuo ihanan makeahkon lisän salaattiin. Suosittelen myös fetana käyttämään ”kunnon” kreikkalaista fetaa, jonka voi murustaa salaattiin. Se sopii maultaan mielestäni paremmin tähän kuin tavalliset salaattifetakuutiot. Ravintorikas lounas olkaas hyvä:

Superfood Salad

Tuoretta pinaattia / Fresh spinach

Parsakaalta / Broccoli

Porkkanaa (paahdettuna uunissa) / Carrots (roasted in the oven)

Avocadoa / Avocado

Fetaa / Feta Cheese

Quinoaa / Quinoa

Granaattiomenaa / Pomegranate

Cashew pähkinöitä / Cashews

Pekaani pähkinöitä / Pekans

Aurinkonkukan siemeniä / Sunflower seeds

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Ssss 10.01.2017

  Kuulostaa kyllä hyvältä! Täytyy kokeilla joskus, sillä olen mm. parsakaalia yrittänyt opetella käyttämään, mut vielä ei ole ihan lähtenyt. Ehkä se tässä menisi! Nää reseptit on todella mukavia, sillä vaikka ne ei mitään ihmeellistä vaadikaan niin niistä saa paljon uusia ideoita. Meinaa oma ruoanlaitto toistaa samoja kaavoja koko ajan… 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.01.2017

   Totta! Mulla on ihan sama ongelma… aina tulee tehtyä samoja ruokia vaikka netistä löytäisi niin helposti ja niin paljon ideoita kokkaamiseen. Mutta kiva jos sait tästä postauksesta jotain vinkkiä ja ideoita omaan ruoanlaittoon 🙂 …ja kannattaa kokeilla parsakaalta! Vaikka keittää vedessä ja tarjoilla lihan/kalan/kanan lisukkeena voinokareen kanssa 🙂

   Vastaa
 2. Aino 10.01.2017

  Ihana salaatti, täytyy testata! 🙂 Ja asiasta aivan toiseen, sinullahan taisi olla kokemusta Burberryn takeista, niin minkä kokoisia ne yleensä ovat? Siis enemmän pientä vai suurta kokoa, mitä kokoa itse käytät? Haussa olisi sellainen perinteinen villakangastakki, mutta en pääse tällä hetkellä oikein sovittamaan sitä, vaan ajattelin katsella käytettyjä. 🙂 Toisaalta, jos uuteen päätyisin, niin Burberryn nettikaupassa on kai ilmainen palautusmahdollisuus. 🙂 Olen itse todella pieni ja hoikka, noin 157 cm, mutta kokovalikoima on onneksi laaja Burberryllä. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.01.2017

   Moikka Aino! Salaatti testiin vaan 🙂 Minulla ei itseasiassa ole Burberryn takkeja, mutta mitä niitä olen sovitellut niin vastaavat mielestäni normaalia kokoa 🙂

   Vastaa
   • Aino 11.01.2017

    Sitten muistin aivan väärin, että sinulla olisi ollut. 🙂 No, ei se mitään. Johonkin toiseen kauniiseen takkiin varmaan nyt sekoitin! 🙂

    Vastaa
 3. Katariina 10.01.2017

  Ah kun kuulostaa ja näyttää super herkulliselta, menee testiin ASAP! Näitä olisi kiva lukea lisää tulevaisuudessa, sillä liian usein mielikuvitusta uupuu uusien terveellisten aterioiden luomisessa..:)

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.01.2017

   Hei mahtavaa! Kiva, että tästä postauksesta tykättiin. Terveellisiä ruokaideoita siis blogiin enemmänkin 🙂

   Vastaa
 4. Elina 11.01.2017

  Hei Metti, kiitos mukavasta blogistasi! Tämä kysymys ei liity tähän postaukseen. Olen kauan sitten selaillut kaikki juttusi läpi ja muistan postauksen, jossa laitoit hiuksiasi suoristusraudalla. Siinä oli sellainen leveämpi suoristusrauta ja kiinnostuin siitä, mutta en ole mistään löytänyt sellaista, viimeksi eilen taas googlettelin. Kun puoli tuntia olin etsinyt ajattelin, että vastailet yleensä kysymyksiin, niin miksen kysyisi asiaa suoraan sinulta :)Minkähän merkkinen se on ja mistä ostettu? Tätä viestiä ei ole pakko julkaista, mutta jos viitsit sähköpostiini vastata tiedon, niin olisin todella kiitollinen 🙂 En kommentoi yleensä blogeja sun muita, mutta kun nyt laitoin viestiä niin pitää kehua, että olen tykännyt lueskella blogiasi ja joistain asioista saanut hyviä vinkkejä. Ja aivan mahtavaa, kun kirjoitat esim. vaatteissa monenlaisista tyyleistä ja eri hintaluokan vaihtoehdoista. Mukavaa alkanutta vuotta!

  Vastaa
  • Roosa 11.01.2017

   Kyseessä on muistaakseni ghd merkin suoristusrauta:)

   Vastaa
   • Metti Forssell 11.01.2017

    Jes, juurikin näin! Kiitos Roosa 🙂

    Vastaa
  • Metti Forssell 11.01.2017

   Hei Elina! Kiitos, että tulit kommentoimaan 🙂 Joo eli tosiaan minulla on käytössä ghd.n gold max styler -suoristusrauta. Tämä rauta on normaalia suoristusrautaa leveämpi ja sen vuoksi sillä saa arkeen täydelliset rennomat laineet. Kuvasin videon siitä miten laitan/kiharran hiukseni (käyttäen juuri tätä mainitsemaani rautaa) ja yritän ladata sen blogiin mahdollisimman pian 🙂 Mukavaa alkanutta vuotta sinullekin 🙂

   Vastaa
   • Elina 12.01.2017

    Mahtavaa, kiitos paljon sinulle ja Roosalle vastauksesta! Tuota edellispäivänä jo katselinkin, mutta en vielä tilaillut. Juuri sellaisten rentojen nopeiden laineiden takia tarvitsisin (kiireisiin arkiaamuihin 🙂 )

    Vastaa
 5. Anni 13.01.2017

  Ihanalta näyttää! Vielä kun lisää vaikka kikherneitä tai jotain papuja, niin saa vielä lisää ruokaisuutta ja proteiineja 🙂

  http://www.annimarian.com

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.01.2017

   Tuo on kyllä herkkua! Kikherneet tai pavut sopisivat tähän varmasti myös todella hyvin 🙂

   Vastaa