Q/A – ANSWERS PART 2

Jos täytyisi valita yksi kosmetiikkatuote mitä ilman et voi olla, mikä se olisi?

Kosteuttava kasvorasva! Minulla on todella kuiva iho ja varsinkin näin talvella tulisin hulluksi ilman kosteuttavaa kasvorasvaa.

Blogisi perusteella syötte melko usein ulkona. Kokkaatko normaalisti arkena ruokaa perheellesi?

Kokkaan perheelle, mutta syömme myös paljon ulkona. Olen aina ollut vähän lazy chef , mutta lasten myötä on pitänyt ryhdistäytyä ja opetella ainakin tekemään perus kotiruoat. Ulkona syöminen kuitenkin helpottaa arkeamme suuresti ja samalla se on perheelle jotain ihan mukavaa yhteistä tekemistä.

Mistä saat eniten energiaa jaksamiseen lapsiperheen hektiseen arkeen?

Yritän ottaa mahdollisimman paljon energiaa irti ja nauttia todella pienistä arkisista asioista. Aamukahvin nauttiminen parvekkeella tai kuuma vaahtokylpy antaa energiaa. Lenkki tai muu edes puolen tunnin “oma aika” auttaa jaksamiseen. Puolison kanssa jutteleminen ja yhdessä nauraminen ovat myös erittäin tärkeä energianlähde minulle. Ja tottakai uni. Päiväunet on parasta!

Harrastaako Lilia mitään? Ajattelitteko pistää lapsianne johonkin harrastuksiin?

Ei hän vielä harrasta, mutta ehdottomasti tulevaisuudessa tulemme viemään häntä (ja toki myös Lucasta kun sen aika tulee) harrastuksiin. Varmasti kokeilemme paljon eri harrastuksia kunnes lapset itse päättävät sitten mistä tykkäävät ja mitä haluavat harrastaa. Eli siis ei, Miklu ei pakota lapsiamme harrastamaan jalkapalloa. Hän ”rohkaisee” kylläkin jos lapset osoittavat innostusta siihen suuntaan 😀

Harkitsitko missään vaiheessa, että olisit jättänyt lapsesi pois sosiaalisesta mediasta/blogistasi?

Keskustelimme asiasta Lilian synnyttyä, mutta päädyimme kuitenkin noin puolen vuoden jälkeen julkaisemaan kuvia hänestä. En edes osaa sanoa varsinaista syytä tähän, mutta niin vain kävi. Lapsemme näkyvät kuitenkin aika vähän sosiaalisissa medioissamme, mutta näkyvät kuitenkin.

Mikä on sun lempiblogi?

Tylsä vastaus, mutta minulla ei ole lempiblogia. Joitain ystävien blogeja seuraan (niitäkin vain satunnaisesti ajanpuutteen vuoksi :/) mutta en voisi sanoa, että minulla olisi lempiblogia. Toivottavasti tulevaisuudessa olisi enemmän aikaa seurailla muidenkin tekemisiä ja saada mahdollisesti sieltä inspiraatiota ja ideoita omaankin työhön. Blogien sijaan seuraan ihmisiä muissa sosiaalisissa medioissa, kuten instagramissa. Jos instagramissa on kaunis kuva tai mielenkiintoinen jutunaihe, saatan kurkata blogiin ja lukea sitten sieltä koko postauksen.

Mistä saat inspiraation kuvauspaikkoihin ja mitä paikkoja suosittelisit kuvaamiseen (Helsingissä, joissain sisätiloissa jne?)

Inspiraatiota kuviin tulee muotilehdistä, sosiaalisesta mediasta ja kuvaajalta. Joskus Niki on saattanut ajaa jonkun hienon kuvauspaikan ohi ihan sattumalta ja soittaa jälkeenpäin minulle, että ”meidän on pakko päästä kuvaamaan tuonne ja tuonne… Joskus saatan myös etsiä inspiraatiota Pinterestistä kuten nyt tähän joulusesonkiin. Helsingissä on paljon kauniita hotelleja, joten niiden lounge alueita tai baareja voisin esimerkiksi suositella kuvauspaikaksi sisällä (näihin tietysti pitää pyytää lupa erikseen).

Jos saisit valita jokaiseen vuodenaikaan yhden luottovaatteen, mitkä ne olisivat?

Kesä: Valkoinen pitsimekko

Syksy: Harmaa villamekko

Talvi: Muhkea poolo

Kevät: Musta Nahkatakki

Onko sinulla jotain yllättäviä tai erikoisia mieltymyksiä koskien esimerkiksi ruokia, juomia, pukeutumista tai muuta?

Ruoka: 1. Vihaan hernekeittoa! Sanoin aina koulussa, että olen allerginen hernekeitolle, että saisin hernekeittopäivinä jotain muuta ruokaa.

2. Syön yhä vähemmän ja vähemmän punaista lihaa ja olenkin miettinyt jättäväni sen ruokavaliosta kokonaan pois, ainakin hetkellisesti.

Juoma: 1. Juon todella vähän limuja, mutta jos juon niin aina Coca-Cola Zeroa.

2. Alkoholijuomista juon yleensä vain viiniä tai samppanjaa. Drinkeistä, makeista ainakaan, en niin välitä.

Mitä kieliä puhut ja kuinka sujuvasti?

Puhun äidinkielenä suomea, mutta kiitettävästi myös englantia, ruotsia ja saksaa.

Mikä kieli sinua kiehtoo eniten tai haluaisit oppia?

Ranskaa ehdottomasti, sillä se vain kuulostaa niin kauniilta ja onhan se yksi Euroopan puhutuimmista kielistä. Järkevämpää varmaan kuitenkin olisi opetella espanjaa, sillä Espanjassa kuitenkin vietämme nyt ja luultavasti tulevaisuudessa vielä paljon aikaa. Tällä hetkellä espanjankielentaitoni on hävettävän huono!

Mitä olet harrastanut ja mitä haluaisit harrastaa?

Olen harrastanut balettia, tanssia, jalkapalloa ja golfia. Tällä hetkellä ei ole mitään uutta lajia mitä haluaisin harrastaa, mutta mielelläni pelaisin enemmän golfia.

Paljonko suurin piirtein käytät kuukaudessa rahaa ulkonäköön (vaatteet, kosmetiikka yms.)?

Vaihdellen! Välillä menee enemmän rahaa kuukaudessa ja joskus vähemmän… En oikein osaa sanoa edes mitään ”sinne päin” –summaa, koska se tosiaan vaihtelee niin paljon.

Asutteko keskustassa?

Emme ihan keskustassa, mutta hyvin lähellä. Ullanlinnassa.

Haaveilitko aina perustavasi perheen nuorena?

Tiesin aina, että haluan perheen mutta en ajatellut sen tapahtuvan aivan näin nuorena. Elämää ei kuitenkaan voi suunnitella ja Miklun tavattuani tiesin, että hänen kanssaan haluaisin perheen perustaa.

Onko teillä lastenhoitajaa, joka avustaa arkeanne?

Ei ole. Lilia käy arkisin päiväkotia ja jos meillä on iltaisin tai viikonloppuisin menoa hoitavat isovanhemmat lapsiamme. Olemme kyllä miettineet lastenhoitajan palkkaamisesta, kunhan Lucas tuosta vähän kasvaa.

Tärkeimmät asiat parisuhteessa?

Se, että suhteessa on hyvä olla! Et haluaisi olla missään muualla kuin siinä suhteessa ja juuri sen ihmisen kanssa. Molemmin puolinen kunnioitus ja luottamus ovat tärkeimpiä asioita suhteessa. Elämä ei ole ruusuilla tanssimista, mutta suhteessa pitää olla hauskaa. Samanlainen huumorintaju ja yhdessä nauraminen ovat tärkeitä asioita.

Miten pitää parisuhde kunnossa ja ”liekki” yllä?

Antamalla aikaa parisuhteelle ja tekemällä mahdollisimman paljon asioita yhdessä. Ainakin meille on todella tärkeää kahdestaan vietetyt hetket ilman lapsia. Silloin ladataan akkuja ja nautitaan toistemme seurasta. Parisuhteelle pitää antaa aikaa ja nähdä eforttia yhteisen ajan saamiseksi, jotta liekki pysyy yllä. Arkikin sujuu paljon mutkattomammin ja ilman riitoja jos molemmat ovat saaneet sekä omaa että yhteistä aikuisten aikaa tarpeeksi.

Mikä on ensimmäinen lahja, jonka miehesi on sinulle antanut? Entä sinä miehellesi?

Lähdimme loppu syksystä, noin kuukauden jälkeen tavattuamme ensimmäistä kertaa yhdessä lomalle ja Miklu osti tuolta reissulta minulle yllätyksenä laukun. Se oli LV.n kultainen clutch, joka on minulla käytössä edelleen. Minun ensimmäinen lahjani Miklulle oli samaisen merkin wash bag, jonka annoin hänelle ensimmäisenä yhteisenä jouluna.

Kuka on ottanut outfit-kuvasi Espanjassa?

Mieheni! Hänelle on kehittynyt aika hyvä kuvaussilmä eikö vain? Hän ei tykkää ottaa kuvia, mutta on kuitenkin ihanasti lupautunut lomilla nappaamaan muutamat kuvat siellä täällä jos tarve vaatii. Toki minä säädän aina kameran asetukset valmiiksi, kerron tarkat kuvakulmat, editoin kuvat yms. mutta olen enemmän kuin kiitollinen miehelleni tästä uhrauksesta. Varsinkin tuolla Espanjassa asukuvien ottaminen oli välillä todella haasteellista eikä sitä ainakaan helpottanut kaksi mukana ollutta lasta 😀

 

Photos: Niki Strbian

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 kommenttia

 1. Niina 08.12.2016

  Blogiasi on ollut ilo seurata, paljon hyviä aiheita sekä aivan ihania ja kauniita asioita! 🙂
  Tällä hetkellä olen itse myös kotona pyörittämässä arkea 8kk pojan kanssa, hektistä mutta elämäni parasta aikaa. Blogisi on erinomainen ajanviete pienen nukkuessa. Saanko kuitenkin kysyä tarkennusta ensimmäiseen vastaukseen, mitä voidetta käytät? Itse kärsin myös todella kuivasta ihosta näin talvisin enkä ole löytänyt sitä oikeaa voidetta.
  Mukavaa joulun odotusta ja kiitos! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 12.12.2016

   Voi kiitos niin paljon kauniista kommentistasi! Aina on niin upeaa kuulla, että blogini on mieluisaa luettavaa ja katseltavaa lukijoilleni, ISO kiitos! 🙂

   Käytän vaihdellen eri tuotteita mutta tällä hetkellä minulla on käytössä Vichy.n Liftactiv Supreme päivävoide ja Lumenen Bright Now Vitamin C yövoide! Hyviä tuotteita molemmat 🙂

   Paljon jaksamista päiviisi pikkuisen poikasi kanssa! Vauva-arki on maailman ihaninta, mutta välillä myös niin raskasta ja uuvuttavaa. Paljon tsemppiä ja ihanaa joulun odotusta! <3

   Vastaa
 2. Eve 08.12.2016

  Kiitos rehellisistä ja avoimista vastauksista! Sinulla on tunnetusti kauniit ja paksut hiukset. Useimmilla kuitenkin hiusten raidoitus ja vaalentaminen ajansaatossa ohentaa yms… Hiuksia. Sinulla näin ei ainakaan näytä tapahtuneen. Onko sinulla tähän aiheeseen vinkkejä värjäystavasta, käsittelyjen aikavälistä, lisäravinteista, hoitotuotteita yms…. Aihe varmasti monia kiinnostaisi.

  Vastaa
 3. H 08.12.2016

  Nämä kysymyspostaukset ovat olleet todella kivoja ja hauskoja! Toivoisin että tekisit videopostauksen aamu- tai iltarutiineistasi! 🙂

  Vastaa
 4. Biancaliini 08.12.2016

  Jotenkin hellyyttävää ajatella kunnon äijää kameran takana napsimassa vaimonsa asukuvia. Tietty hieman turhautuneena, kun kyseessä ei ole ihan comfort zone ja jaloissa vielä kaksi pientä lasta.

  Tuo on kyllä tosirakkautta! 🙂

  Vastaa