KINKKUTEMPPU

 

*Postaus toteutettu yhteistyössä Nesteen kanssa

Tuhansissa kodeissa ympäri Suomen paistetaan taas tänä jouluna kinkku. Joulukinkku on perinteinen osa pohjoismaista joulujuhlaa ja sen vuoksi kuuluukin useimpiin joulupöytiin. Tänä vuonna sinulla on erinomainen mahdollisuus tehdä hyvää ja osallistua kaikkien aikojen kinkkutemppuun ottamalla joulukinkun paistamisessa syntyvät ylimääräiset rasvat talteen.

Miksi sitten kerätä joulukinkun paistinrasva talteen ja kierrättää se? Tänä vuonna Neste toteuttaa huikean kampanjan, jossa joulukinkkujen paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa jouludieseliä. Kun diesel valmistetaan jätteistä ja tähteistä, on se paitsi käytännöllisempää myös ympäristölle ystävällisempää. Jo vain yhden kinkun paistinrasvoilla henkilöautolla voi ajaa kolme kilometriä! Ja arvattekos paljonko Suomessa syödään joulukinkkua vuosittain – huikeat seitsemän miljoonaa kiloa!

Kestävän kehityksen kannalta kinkkutemppu on tietysti ihan mahtava idea. Sen lisäksi keräyksen tuottaman uusiutuvan dieselin myynnistä saadut tuotot jaetaan lyhentämättöminä kotimaiseen hyväntekeväisyyteen. Kampanjan lahjoituskohteita ovat nuorten syrjäytymistä ehkäisevä joukkueurheiluhanke Icehearts ja vähävaraisia perheitä vapaaehtoisvoimin tukeva Hope.

Toimi näin:

Paistinrasvan kerääminen on nopeaa ja helppoa.

 1. Avaa ja huuhtele tyhjä maitotölkki.
 2. Kaada rasva varovasti tölkkiin ja sulje tölkki esimerkiksi teipillä.
 3. Anna rasvan hyytyä viileässä ja kiikuta se lähimpään keräyspisteeseen 15.12.2016-2.1.2017 välisenä aikana. Sinua lähimpänä sijaitsevan kierrätyspisteen voit tarkistaa tästä. 

Yhtä kaikki, tällaista ei ole maailmalla ennen nähty! Joten jos aiot paistaa tänä jouluna kinkun, tule mukaan kinkkutemppuun. Kaikkien lukijoiden lisäksi haluankin haastaa kinkkutemppuun mukaan nyt myös muut bloggaajat! Elikkäs myös kaikki te rakkaat blogikolleegat siellä ruudun toisella puolella, ottakaahan osaa tähän huikeaan tempaukseen. Pienellä asialla saadaan yhdessä aikaseksi paljon hyvää!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 kommenttia

 1. Sini 21.12.2016

  Vauvan kanssa pitää niin kiirettä ettei kerkee paljoo blogeja lukea ja nyt selailin taas sun muutaman postauksen kun vauva nukkuu. Ei voi muuta sanoa kun että oot kyllä niin kaunis! Ja sun kroppa.. Huh! Voisin vaikka antaa toisen käteni pois jos saisin samanlaisen, toki sun ruumiin rakeenteesta kyllä huomaa että oot luonnostaan hoikka ja itse jos haluaisin näyttää samalta joutuisin varmaan lopettamaan syömisen 😀 mutta mä en voi ymmärtää että oot noin pian synnytyksestä noin upeassa kunnossa! Vau!

  Terveisin; viikko sun jälkeen synnyttänyt ja 11 raskauskiloa roikkuu vieläkin mukana

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.12.2016

   Paljon jaksamista ja tsemppiä arkeen pikkuvauvan kanssa! <3 Se kun ei aina ole mitenkään helppoa… Toivottavasti pääset nyt jouluna hieman rentoutumaan 🙂 …ja muista, että me kaikki olemme yksilöitä mitä tulee raskauteen, vauvavatsaan ja palautumiseen! Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi <3

   Vastaa
 2. Pi 21.12.2016

  Hei,
  Kiitos vinkistä, aivan loistava kampanja. Pistänkin sanan kiertämään.

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.12.2016

   Kiva kuulla! Ihan mahtava idea minunkin mielestä 🙂

   Vastaa
 3. Viivi 21.12.2016

  Onpas hyvä idea – kiitos vinkistä. Ehdottomasti lähden mukaan kampanjaan. Hyvää joulunodotusta! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.12.2016

   Ihan mahtava kuulla!! Ihanaa joulua sinnekin <3

   Vastaa
 4. sara 23.12.2016

  Jouluvinkki…Gabriel jakoivat ruokakasseja vähävaraisille

  – Riku-poika sai oman jalkapallon

  Räppärit keksivät tempauksen viime vuonna ja siitä tuli saman tien hitti.

  Sitä ei välttämättä Töölössä ymmärretä, mutta kun menee Malmille, siellä on ihan eri juttu – ja niin se on ympäri Suomea. Haluaisin henkilökohtaisesti mennä joka ikiseen kaupunkiin ja tehdä tuon saman, hän selitti.

  – Tsemppaankin muiden kaupunkien räppäreitä tai muita julkisuudenhenkilöitä tekemään samoin. Jos on jotakin, mitä antaa, niin laittakaa isoista rahoista pienet palat yhteen ja antakaa niille, keillä ei ole – ei rahana, vaan ruokana tai leluina lapsille. Veikkaan, että siinä pelastuu monen ihmisen joulu ja tulee hyvä fiilis, Mikael Gabriel sanoi.

  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000005019117.html

  Vastaa
  • Metti Forssell 23.12.2016

   Tämä oli ihan mahtava tempaus! Iso hatunnosto! Mekin teemme joka vuosi jotain pientä hyvää vähävaraisten lapsiperheiden puolesta. Pienillä teoilla voidaan yhdessä tehdä paljon hyvää <3 Ihanaa joulua sinulle!

   Vastaa
 5. Ä 24.12.2016

  Hieno tämä kinkkutemppu idea.Ilman sinun yhteistyötä Nesteen kanssa, en olisi kuullutkaan tästä. Kinkkurasvaa lähti kierrätyspisteeseen 2 maitotölkkiä !
  Ihanaa olla näinkin tukemassa hyväntekeväisyyttä. Rauhaisaa Joulua <3

  Vastaa
 6. Jolee Keplinger 29.12.2016

  What an innovative idea! Love it 🙂

  Vastaa
 7. Anna 29.12.2016

  Kiitos vinkistä, vein maitotölkin Qparkiin!

  Vastaa