7+1 SYYTÄ JUOSTA

Raskauden jälkeen olen hitaasti mutta varmasti päässyt taas liikunnan makuun. Mikä fiilis, kun on taas pääsyt lenkkeilemään ilman minkään sortin kipuja! Urheilin raskauden aikana niin paljon kuin mahdollista, mutta loppuraskauden aikana en enää pystynyt normaaliin tapaan liikkumaan. Kirjoitinkin tässä postausksessa siitä, miten kurjaa oli kun mieli olisi kaivannut stressiä lievittäviä, raikkaita aamulenkkejä, mutta kroppa sanoi ei.

Tänään Lucas täyttää 3kk ja tuntuu, että kroppa on palautunut hyvin synnytyksestä. Pystyn taas urheilemaan ilman mitään erikoisempiä tuntemuksia tai kipuja. Vaikka lähestulkoon kaikki raskauskiloni jäivätkin synnytyssairaalaan, huomaan, että kuntoni silti heikentyi raskauden aikana. Hoikkuushan kun ei kerro mitään kunnosta. Huomaan myös, että vähäiset lihaskuntoharjoitukset raskausaikana heikensivät fyysistä kuntoani entisestään… Mutta nyt täydellä innolla taas suosikkiurheiluni, lenkkeilyn pariin! Hitaasti mutta varmasti taas kohti unelmakuntoani!

Tässä 7+1 syytä siihen miksi kannattaa lenkkeillä,

1. Juokseminen ei ole aikaan tai paikkaan sidonnaista. Voit lenkkeillä missä vain ja milloin vain, no excuses!

2. Kehittää hyvin peruskuntoa, joka on perusta sille, että jossain vaiheessa pystyy treenaamaan kovempaa niin halutessan. Ilman peruskuntoa ei pysty kehittymään.

3. Mahtava syy mennä ulos ja saada samalla raitista ilmaa.

4. Lenkkeily lieventää hyvin stressiä.

5. Juokseminen on liikuntamuoto, jossa polttaa tehokkaasti kaloreita.

6. Säännöllinen lenkkeileminen/urheilu parantaa huomattavasti unenlaatua.

7. Kalliita urheiluvälineitä ei vaadita. Toki juoksuvaatteita ja -varusteita löytyy vaikka millä mitalla, mutta lenkille voi lähteä vaikka poikaystävän vanhassa t-paidassa jos niikseen tulee.

8. Juoksemisesta saa valtavasti energiaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 kommenttia

 1. Janem 09.11.2016

  Tää oli kiva ja ajankohtainen postaus juuri itelleni! Oon jo pitkän aikaa halunnut aloittaa lenkkeilyn, siis tuhannen kerran, mutta se tyssää aina siihen kun peruskunto on niin huono. Pitäis vaan jaksaa harjotella ja mennä omaan tahtiin eikä luovuttaa kun ei heti ekalla lenkillä tuu maratonin ennätystä.. muttajoo, tästä postauksesta sai nyt vähän motivaatiota:) Tosin vielä en tonne ulos lumeen ja liukkauteen lähde rämpimään!:D

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.11.2016

   Kiva kuulla! 🙂 Se on just niin, että se aloittaminen on aina vaikeinta ja varsinkin nyt kun Suomessa on iskenyt kunnon talvi! Ei hirveästi tee mieli lähteä kinoksiin juoksemaan 😀 Mutta esimerkiksi puolen tunnin kävelylenkeillä on hyvä aloittaa. Siitä on sitten helppo lähteä ajan mittaan hölkkäämään jos siltä tuntuu 🙂

   Vastaa
 2. Matilda 09.11.2016

  Ihana postaus! Kuinka usein ja kuinka pitkiä matkoja juokset?:)

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.11.2016

   Kiitos!! Juoksen todella vaihtelevasti, mutta yleisin lenkin pituus on ehkä noin 7-10km. Eli ei mitään maratooneja mutta kuitenkin kivoja lenkkejä 🙂 Kuten postauksessa kirjoitin, pikku hiljaa alan taas raskauden ja synnytyksen jälkeen pääsemään normaaliin juoksurytmiin. Tällä hetkellä lenkkejä tulee viikossa noin kolme, mutta nopeasti yritän kasvattaa määrää ainakin viiteen lenkkiin viikossa 🙂 Toki tuohon päälle sitten erikseen lihaskuntoharjoitukset/jumpat. Joskus myös lenkin aikana teen jotain muutakin kuin vain juoksen (lihaskuntoa ilman välineitä) ja ajattelin sellaisenkin postauksen toteuttaa blogissa piakkoin! 🙂

   Vastaa
 3. :3 09.11.2016

  Nikin ottamat kuvat sopivat hyvin blogiisi mutta välillä on kiva nähdä myös sinun ottamia hienoja kuvia!(:

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.11.2016

   Kiitos, kiva kuulla 🙂 Lomilla joudun entistä ahkerammin itse kameran takana häärimään ja se on tosi kivaa!

   Vastaa
 4. Vera 10.11.2016

  Kuinka pitkiä lenkkejä teet? Juoksetko koko matkan? Kävitkö myös raskaana aamulenkillä ennen aamupalaa? ☺️Olen vasta löytänyt blogisi ja vaikutat ihanalta ihmiseltä ❤️

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.11.2016

   Hei! Mahtavaa, että olet löytänyt tiesi blogiini! Tervetuloa seuraamaan 🙂 Juoksen tällä hetkellä vaihtelevia matkoja, mutta yleensä noin 7-10km. Juoksen aina koko matkan, mutta joskus lenkin jälkeen jään vielä tekemään lihaskuntoa. Tästä ajattelin tehdä oman postauksen blogiin piakkoin!

   Vastaa