HYVINVOINTI

 

”A healthy outside starts from the inside” – by Robert Urich. Ylivoimaisesti lukijoiden kysytyin kysymys minulle liittyy ulkonäkööni ja siihen miten pysyn hoikkana. Nyt ajattelin kertoa teille oman näkemykseni hyvinvoinnista.

Vahva itsetunto

On hyvä muistaa, että kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee sisältä. Sanontakin kuuluu: ”Healthy mind, healthy body”. On tärkeää tuntea olonsa hyväksi oman pään sisällä ja vasta sen jälkeen voi keskittyä ulkoisiin asioihin. Mielestäni on ensiluokkaisen tärkeää kasvattaa itselleen vahva itsetunto. Siitä on valtavasti apua arjessa menestymisessä. Vahva itsetunto tarkoittaa, että osaa rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on eikä antaa ympäröivän maailman tai ihmisten horjuttaa tätä ajatusta. Pitää arvostaa itseään ja olla tyytyväinen omiin suorituksiinsa ja kykyhin. Itsearvostusta on myös se, että osaa rohkeasti puolustaa itseään ja seisoa omien mielipiteiden ja tekojen takana – olivat muut mitä mieltä tahansa.

Omaa itsetuntoani olen työstänyt vuosien varrella ja koen, että olen päässyt onnellisesti siihen pisteeseen missä minulla on hyvä olla. En ota enää toisten mielipiteitä tai muuta kritiikkiä esimerkiksi ulkonäköäni kohtaan niin henkilökohtaisesti. Ihmisillä tulee aina olemaan mielipide tekisit, sanoisit tai näyttäisit miltä tahansa. Kaikkia ei voi, eikä pidäkään, miellyttää. Toisten ihmisten arvostelun sijaan olisikin tärkeämpää keskittyä ihmisten positiivisten puolien, kykyjen ja osaamisten huomioimiseen ja arvostamiseen. Tällainen kunnioitus toisia ihmisiä kohtaa kielii mielestäni ihmisen omasta vahvasta itsetunnosta. Jos itselläsi on hyvä olla, miksi se olisi sinulta pois jos jollain toisellakin pyyhkii hyvin?

Minun vastuullani äitinä on se, millaisen itsetunnon lapseni saavat. Olen lukenut aiheesta todella paljon, sillä koen, että vahva ja terve itsetunto on yksi tärkeimmistä asioista minkä voin lapselleni antaa. Toivon, että lapsistani kasvaisi rohkeita, toiveikkaita, sosiaalisesti avoimia, erilaisuutta arvostavia ja toisia ihmisiä kunnioittavia yksilöitä. Toivoisin myös, että heillä olisi aina tunne, että he voivat saavuttaa elämässä mitä vain eivätkä epäonnistumisen pelossa luopuisi omista haaveistaan.

Liikunta ja terveellinen ruokavalio

Liikunta, monipuolinen ruokavalio ja muutenkin terveelliset elämäntavat ovat minulle tärkeitä. Meille on annettu vain tämä yksi kroppa, joten siitä on syytä huolehtia mahdollisimman hyvin. Rakastan terveellistä ruokaa, mutta en tietenkään kiellä itseltäni herkuttelua. Suklaata napaan silloin kun mieli tekee! Minulta usein kysytäänkin, että liikunko ihan joka päivä ja syönkö vain superterveellisiä ruokia pysyäkseni kunnossa? Vastaus on, että EN ja EI! Kaikkea kohtuudella, se on oma nyrkkisääntöni.

Matka kohti terveellisempiä elämäntapoja ei tarvitse olla pitkä ja kuoppainen. Se voi olla helppo, kevyt ja juuri sellainen kuin itse haluat. Koen, että monien kompastuskivi laihduttamisessa tai jossain muussa elämäntapamuutoksessa on juurikin se, että asetetaan itselle liian kovat vaatimukset. Halutaan saada radikaaleja muutoksia nopeasti. Muutos aikaisempaan elämäntyyliin on kohtuuttoman suuri ja tästä syystä epäonnistutaan. Mielestäni paljon parempi vaihtoehto olisikin tehdä pieniä muutoksia pikkuhiljaa. Ei astettaa itselle mitään liian kovia tavoitteita vaan aloittaa todella pienillä muutoksilla. Tämä voi olla esimerkiksi portaiden valitseminen hissin sijaan tai kasvisten lisääminen yhteen ateriaan päivässä. Tärkeintä on saada hyvä fiilis itselle ja tehdä asoita, joista oikeasti nauttii. Pienten muutosten kautta pitkällä aikavälillä voi oikeasti saavuttaa todella paljon!

Sosiaaliset suhteet

Osa hyvinvointia on myös erilaiset sosiaaliset suhteet, joita luomme elämämme aikana. Minulle puolison, perheen ja ystävien kanssa vietetyt hetket ovat todella tärkeä osa henkistä hyvinvointia ja tätä kautta myös kokonaisvaltaista hyvinvointia. Jokainen ihminen kaipaa läheisyyttä, huomiota ja rakkautta. Arjen kiireiden ja stressin keskellä ei olekaan mitään parempaa kuin puolisolta tai ystävältä saatu rauhoittava halaus tai kauniit sanat, jotka auttavat jaksamaan eteenpäin. Myöskin miellyttävällä työympäristöllä ja kolleegoilla on valtava merkitys hyvinvointiin. Nautin omasta työstäni todella paljon ja tapaan uskomattomia tyyppejä päivittäin. Ihania työkavereita, bloggaajakolleegoita ja asiakkaita. Mahtavia tyyppejä ympärillä, joista saan olla kiitollinen <3

Pitkälti näistä kolmesta komponentista koostuu siis oma hyvinvointini. Teen paljon asioita, joista todella nautin. Tällä hetkellä, kahden pienen lapsen äitinä, yritän nauttia myös ihan tavallisista arkisista asioista mahdollisimman paljon. Oli se sitten aamulla väsäämäni täydellinen smoothiekulho tai rauhallinen kahvihetki puistonpenkillä, yritän ottaa näistäkin hetkistä kaiken irti. Pienistäkin asioista voi saada paljon positiivista energiaa, jota voi sitten jakaa eteenpäin. Kun tuntee olonsa hyväksi on helppo hymyillä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. XO 13.10.2016

  Allekirjoitan jokaisen kohdan! Mahtavaa. Milloin ajattelit julkaista päivä kanssani-viedon?:-))

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.10.2016

   Kiva kuulla, kiitos! Luulen, että videonjulkaisu menee viikonlopulle, ehkä sunnuntaille… En saannut kuvattua videolle niin paljon materiaalia kuin olisin halunnut, mutta luultavasti julkaisen videon kuitenkin… 🙂

   Vastaa
 2. Maija Viola 13.10.2016

  Ihanan aito teksti. Itsekin tuntuu, että pysyn terveenä parhaiten, kun kaikki pään sisällä on ok. Aamulla ei tunnu sillon pahalta herätä ja elämä rullaa ilman mitään hankaluuksia. Kun pää on kunnossa, eikä stressaa turhista, niin kroppakin kiittää! <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.10.2016

   Se on just niin <3 On tärkeää tiedostaa, että henkisellä hyvinvoinnilla on myös merkittävä vaikutus ulkoiseen hyvinvointiin. Ihanaa viikonloppua Maija <3

   Vastaa
 3. Ihana kirjoitus! Olet upea nuori nainen Metti ja oivaltanut hyvin itsetunnon merkityksen -hyvä olo ja itsetunto kun ei koskaan saisi rakentua minkään ulkoisen varaan, oli se sitten menestys, ulkonäkö tai raha, vaan sen, millainen on ihmisenä! <3 Olet varmasti saanut myös hoikan naisen geenit, sillä itsellä on kaikesta "työstä" huolimatta ollut aina muotoja. Kesti pitkään ennen kuin koin tämän hienoksi asiaksi myöskin ja suurin kiitos menee nykyiselle miehelle joka rakastaa minua sellaisena kuin olen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.10.2016

   Kiitos paljon kauniista kommentistasi, se on juuri noin niin kuin sanoit <3 Vaikka kirjoitankin paljon pinnallisista asioista ja jaan muotiin liittyviä juttuja, todellisuudessa ne asiat jotka aidosti ja oikeasti tekevät minut onnellisiksi ovat jossain aivan muualla. Perhe ja lähimmäiset ovat kaikista tärkeimmät, nuo ihmiset jotka hyväksyvät ja rakastavat meitä juuri sellaisena kuin olemme <3

   Vastaa
 4. Maarit 14.10.2016

  Moikka Metti! Aivan niin mainio kirjoitus ja allekirjoitan myös joka sanan. Tuoreena pienen tytön äitinä sain itsekin inspiriraatiota ja ns. kehyksiin omia aatoksia erityisesti tuohon itsetuntoon yms liittyen. Harvoin kommentoin blogeja, mutta tämä oli niin aito ja viisaasti kirjoitettu teksti, että täytyi ihan tulla kiittämään. Tähän samaan syssyyn haluaisin muutenkin kiittää blogistasi, sillä se on hyvin ammattitaitoinen menettämättä pehmeyttä ja myös siinä onnistut hienosti. 🙂 Ihanaa syksyä ja kaikkea hyvää muutenkin tulevaan. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.10.2016

   Kiitos paljon Maarit! Sanasi todella lämmittävät mieltäni <3 Hyvällä itsetunnolla on valtava merkitys jokapäiväiseen arkeen ja olen itsekin oivaltanut tuon asian vasta hiljalleen… Kiitos paljon, että tulit kommentoimaan ja ihanaa kuulla, että pidät blogistani! Ihanaa syksyä sinullekin ja paljon tsemppiä pikkutytön äidin arkeen <3

   Vastaa
 5. Salla 14.10.2016

  Tämä on tärkeä aihe! Olen saanut sinusta välillä ilmeisen väärän vaikutelman vähän epävarmana nuorena naisena, mutta johtuu varmaan blogin aiheista.

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.10.2016

   Aihe on tärkeä 🙂 Ruudun välityksellä on tietysti haastavaa tai lähes mahdotonta saada täysin oikeanlaista kuvaa ihmisestä. Ja tietysti kun blogini käsittelee pääsääntöisesti muotia ja tyyliä ja puhun syvällisemmistä tai henkilökohtaisista asioista harvoin, on käsityksen saaminen enstistä vaikeampaa.

   Vastaa
 6. Elle 15.10.2016

  Kiitos, todella inspiroiva kirjoitus. Olet viisas ja ihanteellinen äiti lapsillesi. Hyvää syksyn jatkoa 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 15.10.2016

   Voi kiitos kauniista sanoistasi <3 Ihanaa syksyn jatkoa sinullekin 🙂

   Vastaa
 7. Heini 16.10.2016

  Ihana postaus! Olet kyllä upea nainen sisältä että ulkoa<3 muuten, minua kiinnistaa että kuinka usein ja pitkiä aikoja miehesi on pois? Ja onks sul jtn vippaskonsteja sen ikävän ym selättelyyn? Ootteko paljon yhteyksissä?
  Mun mies on lentäjä ja useita päiviä sekä öitä poissa kotoa. Ja meillä myös 2 lasta, 2 ja 4v 😀 nyt hän on taas huomisesta lähtien 4 yötä ja sit taas 3 vapaalla.

  Vastaa
  • Metti Forssell 18.10.2016

   Voi kiitos paljon <3 Mieheni on yleensä poissa pari kolme päivää pelireissuilla. Ja näitä reissuja voi olla montakin muutaman viikon sisään. Ja tietysti välillä viikkojen treenileirejä (mutta näitä onneksi harvemmin!)
   Minulla ei ole mitään "vippaskonsteja" ikävän selättämiseen …valitettavasti 😀 Olen nimittäin itsekin todella kova ikävöimään. Toki soittelemme päivittäin ja viestittelemme aina mahdollisuuksien mukaan, mutta ikävä on silti kova. Toisaalta ikäväni on hieman helpottanut lasten myötä, sillä ennen lapsia olin "yksin" kun mieheni oli poissa, mutta nyt kun hän on poissa tarkoittaa se minulle kaksinkertaista hommaa tämän perhearjen pyörittämiseen. Tuntuu, ettei tässä sirkuksessa aina edes kerkeä ikävöimään, haha 😀
   Tsemppiä sinulle lapsiarjen pyörittämiseen ja ikävän selätykseen! Ihanaa syksyä <3

   Vastaa