MEIKKISIVELTIMIEN PUHDISTUS

 

Milloin viimeksi puhdistit meikkisiveltimesi? Itselläni viime kerrasta on jo niin pitkä aika, että ihan hävettää… Osallistuin viikolla tilaisuuteen, jossa esiteltiin syksyn uusia kosmetiikkatuotteita. Tilaisuuden jälkeen saimme mukaamme lahjakassin, joka sisälsi kosmetiikkatuotteiden lisäksi muun muassa kuvissa näkyvän vaaleanpunaisen meikkisiveltimien puhdistuskintaan. Siinä oli taas jälleen kerran hyvä muistutus itselleni meikkisiveltimien puhdistuksesta. Siispä päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Kuinka usein meikkisiveltimia tulisi oikeasti pestä? Itse olen hieman laiska siveltimien pesijä, mutta yritän kuitenkin ryhdistäytyä tämän asian suhteen 1-2 kuukauden välein. Yleensä nestemäisille tuotteille, kuten esimerkiksi meikkivoiteelle, tarkoitetut siveltimet tulisi pestä kuitenkin paljon useammin. Meikkivoidesiveltimet ja -sienet tulisi puhdistaa lähes jokaisen käyttökerran jälkeen. Ne kun nappaavat mukaansa iholta niin kosteusvoidejämät, rasvat kuin kaikki bakteeritkin. Puhdas meikkivoidesivellin on siis todella tärkeää jo ihan ihon kunnonkin kannalta. Puuterimaisille tuotteille, kuten poskipunalle, tarkoitetut siveltimet tarvitsevat pesua puolestaan harvemmin, mutta niitäkin olisi hyvä puhdistaa noin kerran kuussa.

Ohjeet siveltimien pesuun:

1. Siveltimien pesuun tarvitset kupillisen haaleaa vettä ja jotain puhdistusainetta. Itse käytin Marseille-saippuaa, jota yleisesti suositellaan meikkisiveltimien puhdistukseen. Marseille-saippuaa saa ihan tavallisista ruokakaupoista ja hintaakin sillä on vain muutama euro. Veden ja saippuan lisäksi käytin tällä kertaa siveltimille tarkoitettua puhdistuskinnasta (minun Cailap-merkkinen).

2. Kastele meikkisiveltimet haaleassa vedessä, lisää hieman mietoa saippuaa ja pyörittele sivellintä edestakaisin puhdistuskintaassa. Tätä voi toistaa niin pitkään kunnes pesuveteen ei enää irtoa väriä.

3. Pesukinnas ei ole välttämätön väline silveltimien puhdistuksessa vaan voit toki puhdistaa siveltimet myös vain pyörittelemällä niitä vedessä, saippuassa ja sen jälkeen omaa kämmentäsi vasten. Toista tätä niin pitkään kunnes siveltimistä ei enää irtoa väriä.

4. Huuhtele lopuksi siveltimet huolellisesti haaleassa vedessä. Pesun jälkeen puristele siveltimet kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla. Aseta sen jälkeen meikkisiveltimet pyyhkeen päälle kuivumaan. On tärkeää kuivattaa siveltimet lappeellaan, jolloin vesi ei pääse valumaan siveltimien liimaosiin.

Ja näin helppoa se on!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

14 kommenttia

 1. Jonna 21.09.2016

  Voisitko kertoa tarkemmin mistä olet ostanut omat siveltimesi ja mitä niistä voit suositella 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.09.2016

   Osan siveltimistä olen saanut blogin kautta, esimerkiksi BareMineralsin siveltimet ja ne ovat todella laadukkaita. Sitten minulla on jonkin verran Macin siveltimiä, jotka niin ikään loistavia. Voisin tehdä meikkisiveltimistä erillisen postauksen 🙂

   Vastaa
 2. W 21.09.2016

  Oletko ottanut huuliin täytettä? Jos olet niin missä käyt?

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.09.2016

   En ole ottanut täytettä. Molempien raskauksien aikana olen huomannut että huuleni ovat ”turvonneet” ja et ole ensimmäinen, joka kysyy minulta tätä… 😀 Kropassani on varmaan vielä sen verran paljon hormooneja, että vieläkin huulet ”turvoksissa”

   Vastaa
 3. aura 21.09.2016

  Sivellinten pesu tuntui ennen niin ylitsepääsemättömältä asialta, vaikka siinä ei edes kauaa mene, mutta olen ottanut sen nyt joka sunnuntaiseksi iltarutiiniksi. Maanantai on kivempi aloittaa puhtailla sudeilla + huomaan eron oikeasti ihossani kun muistan pestä sudit 🙂 En muista oletko joskus jo tehnyt, mutta olisi kiva jos vinkkaisit lempisutisi!

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.09.2016

   No mulla on ollut aina ihan sama fiilis. Siveltimien pesu kuitenkin kannattaa, sillä puhtailla siveltimillä meikkaaminen on vain niin paljon mukavampaa! 🙂

   Vastaa
 4. Sini 21.09.2016

  Hei Metti, toi kissa saippua ei valitettavasti edes ole marseillesaippuaa! Monet menee lankaan ton nimen perusteella.. Tässä lisää juttua tuosta: http://kemikaalitutka.fi/2016/01/20/suomessa-eniten-myyty-marseille-saippua-on-feikki-ja-sisaltaa-etovan-ainesosan/

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.09.2016

   Eikä?! Tuota kun myyjä nimenomaan suositteli meikkisiveltimien pesuun… Noh, toisaalta siveltimien pesuun voi käyttää esim. vauvashampoota tai jopa tiskiainettakin tiukan paikan tullen, joten eiköhän tämäkin toimi ihan hyvin 😉

   Vastaa
 5. Tiia 22.09.2016

  Minä käytän siveltimien pesuun hiusten syväpuhdistavaa shampoota. Tepsii erinomaisen hyvin niin rasvaan kuin hiustenmuotoilu- ja meikkituotteuden silikonijäämiinkin! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.09.2016

   Toimii varmasti sekin hyvin! Kiitos vinkistä 🙂

   Vastaa
 6. Petra 22.09.2016

  Vau Metti! En tajua miten olet saanut niinkin tylsistä asioista kuin meikkipensselit ja saippua näin kauniita kuvia! Sulla on kyllä ihan mielettömän hyvä silmä kuviin ja oot myös tosi hyvä kuvaaja! Blogiasi on niin kiva seurata, kiitos siitä 🙂 Toivottavasti voitat vuoden muotiblogi tittelin, olisit sen todella ansainnut!

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.09.2016

   Kiitos ihana <3 Olen ehdottomasti innostunut valokuvaamisesta ja yrittänyt siinä kehittyä parhaani mukaan. Mahtavaa jos sen huomaa kuvissani! 🙂

   Vastaa
 7. Ems 27.03.2017

  Moikka! Mistä nuo viimeisen kuvan siveltimet ovat? 🙂

  Vastaa
 8. Metti Forssell 27.03.2017

  Moi! Ne olen ostanut Saksasta pari vuotta sitten enkä valitettavasti muista merkkiä enää… :/

  Vastaa