MERKKILAUKUT – INVESTOINTI VAI RAHAN TUHLAUSTA?

 

Upea laukku on herättänyt mielenkiintoni. Olen katsellut siitä kuvia netissä, hakenut inspiraatiota pinterestistä ja selaillut nettikauppoja läpi. Olen miettinyt miten upeasti juuri tuo laukku sopisi nyt niin monen asuni kanssa täydellisesti yhteen. Alan miettiä laukun ostoa. Mistä saisin sen? Tuntuu, että toiset laukut eivät vain yksinkertaisesti enää näytä niin hyvältä tähän upeaan yksilöön verrattuna – laukku on siis saatava!

Varmasti monet blogini lukijat ovat jo huomanneet, että olen varsinainen laukkufriikki. En tiedä mikä niissä laukuissa kiehtoo, mutta tuntuu ettei niitä koskaan voi olla liikaa. Nainen kun kuitenkin tarvitsee laukkuja jokapäiväisessä elämässä koko ajan. Kymmeniin erilaisiin tilaisuuksiin voi olla kymmeniä erilaisia laukkuja, eikö vain? 😀

No miksi sitten laukun ”pitää” olla merkkilaukku? Miksi ei vain edullista laukkua ketjuliikkeestä? Itse suosin merkkilaukkuja jo ihan vain senkin vuoksi, että ne ovat paljon parempia laadultaan kuin ketjuliikkeistä ostetut keinonahkalaukut. Tosin ketjuliikkeissäkin myydään nykyään paljon aitoa nahkaa olevia laukkuja eikä itselläni olisi mitään ongelmaa hankkia sellaista laukkua jos eteeni sattuisi omaa silmääni miellyttävä yksilö. Myönnän kuitenkin, että merkkilaukuilla on oma viehätyksensä. En kiellä etteikö olalla roikkuva Chanel toisi hymyn huulille. Valkoinen kauluspaita ja farkku -look saa aivan uuden ulottuvuuden kun heittää olalle klassikko Chanelin – laukku viimeistelee huolitellun kokonaisuuden ja tekee asusta täydellisen ajattoman.

Itselläni on hyvin tarkka maku ja tiedän yleensä varsin nopeasti tykkäänkö jostain laukusta vai en. On monia ”blogilaukkuja” tai muita tämän hetken trendilaukkuja, joiden ulkonäöstä en niin paljon välitä enkä koskaan hankkisi merkkilaukkua vain sen vuoksi, että se on nyt viimeisintä huutoa. Mietin aina hyvin tarkkaan hankintojani ja yleensä liputan klassisten laukkujen puolesta. Niistä saan iloa paljon pidemmäksi aikaa sekä klassisien laukkujen jälleenmyyntiarvo on parempi. Vaikka pidänkin laukuista en kuitenkaan hamstraa niitä – jos tuntuu, että jokin laukku on jäänyt enemmänkin vaatekaapin koristeeksi kuin päässyt käyttöön, laitan sen kiertoon.

Välillä tuntuu hurjalta laittaa suuriakin summia merkkilaukkuihin, mutta kaipa jokaisella on ne omat heikot kohtansa ja jokainen kuluttaa rahaa omiin mieltymyksiin. Toisilla laukut, toisilla kengät, miehillä autot ja kellot… Niin kuin uskottelen itselleni ja sanon miehellenikin – laukku on aina hyvä investointi! 😀

Mitä mieltä te olette? Onko siellä ruudun toisella puolella merkkilaukkujen ystäviä, vai onko merkkilaukkujen ostaminen mielestänne turhaa?

merkkilaukut1-2047

Light Pink: Louis Vuitton Cappuccine

White: Valentino Glam Lock Bag

Grey: Chloé Drew Bag

Beige: Chanel Classic Douple Flap Bag

Black: Chanel Classic Douple Flap Bag

Red: Chanel Boy Bag

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

61 kommenttia

 1. Roosa 17.08.2016

  Niin samaa mieltä sun kanssa! 🙂 Ei se merkki kyllä oo tärkein (paitsi jos on havainnu jonkun merkin olevan laadukas) vaan enemmänki se materiaali ja just jälleenmyyntiarvo jos joskus laukusta haluaisi eroon. Mäkin liputan muutaman klassisen merkkilaukun puolesta! Ei niitä tarvii kymmenittäin olla jos ostaa oikeanlaisia 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Nimenomaan! Klassiset merkkilaukut ovat ikuisia ja jo senkin vuoksi mielestäni investoinnin arvoisia 🙂

   Vastaa
 2. Emma 17.08.2016

  Moikka! Tämä ei ole tosiaan mitenkään pahalla tarkoitettu kommentti, mutta kustannatko itse laukut vai ostaako miehesi sinulle kaikki?

  Vastaa
  • Sahrami 17.08.2016

   Miksi sinulle on väliä, kuka laukut on ostanut? Lahjaksi saatu on yhtä ansaittu ja arvostettu kuin itse ostettu:) Avioliitossa ei rahoja lasketa!

   Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Sekä että 🙂 Mieheni tietää kyllä, että pidän laukuista ja on ilahduttanut minua laukkulahjoilla. Mutta myös monia laukkuja olen itse hankkinut 🙂

   Vastaa
 3. Johanna 17.08.2016

  Itse perustelen poikaystävälleni samalla tavalla, että merkkilaukut ovat sijotuksia. Kun ostaa klassikon ja pitää siitä hyvää huolta, sen jälleenmyynti arvo voi olla lähellä sitä hintaa minkä itse maksoi. 🙂 Jokainen käyttää rahansa miten tykkää, toiset tupakkaan ja alhoholiin, toiset laukkuihin. Näin perustelen tuttavilleni, kun olen ostanut kalliin laukun. Ja itsehän minä laukun eteen töitä teen 😉 Ja on totta, että tavallisesta farkku + valkoinen t-paita combosta tulee heti ’parempi’ kun olalla keikkuu merkkilaukku. Laukkuja ei voi olla naisella koskaan liikaa, se vain on totuus!
  Odotan kovasti kuvia uusimmasta tulokkaastasi! 😉
  Ja onnea tuhannesti pienokaisesta!!!! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Kiitos paljon onnitteluista! Olemme aivan hurmoksissa pikkumiehestä <3

   Niin, ehkä "laukkufriikkeyttä" on hieman vaikea selittää ihmiselle, joka ei niin välitä laukuista.. Mutta se on juuri niin kuin sanoit, että jokainen kuluttaa rahaa omiin mieltymyksiinsä 🙂 Jos laukku tuo suurta iloa sen ostajalle, miksi se olisi jollain tapaa väärin?

   Vastaa
 4. Pia 17.08.2016

  Mä liputan merkkilaukkujen puolesta! En osaa itsekään sanoa mikä niissä kiehtoo mutta ne on vaan yksinkertasesti niin kauniita ja laadukkaampia kuin halvat ketjuliikkeistä. Aina ihastelenkin sun blogissa asukuvissasi olevia laukkuja ja meiltä löytyy muutama sama veska 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Kiva! Tosiaan mulla useat laukut ovat klassikoita, joten varmasti samoja laukkuja löytyy myös monien muidenkin vaatekaapeista 🙂

   Vastaa
 5. Rebecka 17.08.2016

  Hei tulkitsinko sun insta kuvaa oikein ja olisit saanut lahjaksi mieheltäsi Birkinin? Omg, oon niin kade haha 😉 onko mahdollista saada siitä postausta?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Kyllä vain! Hän yllätti kyllä minut lahjallaan täysin <3 En luultavasti tee postausta laukusta, mutta eiköhän se tule vilahtamaan blogissa kuitenkin enemmin tai myöhemmin asukuvissa! 🙂

   Vastaa
   • Vmmm 21.08.2016

    Toivottavasti laukku näkyy blogissa. 🙂 Olisi kiva saada ideoita Birkiniin mitä asuja käytät sen kanssa ja muutenkin miten yhdistät sitä. Itselläni on nimittäin tummanruskea 35cm clemencenahkainen B ja taas ideat hukassa… 😀

    Vastaa
 6. Riikka 17.08.2016

  Rakastan laukkuja..haluaisin kaikki sun laukut ! Odotan innolla kuvia Birkinistä! 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Hih, kiitos <3 😉

   Vastaa
 7. Maija 17.08.2016

  Oon niin oottanut tällästä postausta sulta! Musta tuli merkkilaukkufriikki noin vuosi sitten ja nyt tuntuu, että mikään ei riitä. Koko ajan haluttavan laukun hinta vain kasvaa… Mutta niinkun vähän jo sanoit, niin täydellinen laukku nostaa asun heti ihan uusiin sfääreihin! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 17.08.2016

   Haha, no niimpä! Jos on hurahtanut laukkuihin tuntuu, että koko ajan on vaikka mitä laukkuja, mitkä voisi kotiuttaa samantien <3

   Vastaa
 8. Pauliina 17.08.2016

  Yksi laukku intoilija täälläkin, rakastan laukkuja kauneuden vuoksi ja ne tuovat minulle pukeutumiseen hyvän fiiliksen.

  Enemmän löytyy merkkilaukkuja ja kyllä ne ovat sijoituksia. Niiden kestävyys ja ajattomuus on ollut iso syy miksi olen niihin ihastunut.

  Täällä odotellaan myös uudesta laukku tulokkaasta kuvia 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.08.2016

   Ihan totta! Ajattomat klassikot ovat parhaita! 🙂

   Vastaa
 9. Lotta 17.08.2016

  Hei
  Onnittelut perheenlisäyksestä! Olen suht tuore lukija ja olen kovasti mieltynyt tapaasi kirjoittaa. Blogissa on luksusta mutta onnistut silti välittämään maanläheisen fiiliksen.
  Hyvin kirjoitettu postaus ns. turhasta aiheesta. Kumma, että miesten autokuumeet ymmärretään paljon paremmin kuin merkkilaukkusijoitus. Ostatko laukkusi liikkeistä Suomesta vai ulkomailta vai oletko tilannut netistä?

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.08.2016

   Kiitos paljon! Täällä nautimme uudesta pikku-tuhisijasta <3 Kiva, että olet löytänyt blogini, tervetuloa seuraamaan <3 Ostan sekä että – ulkomailta merkkien omista liikkeistä tulee ostettua enemmän laukkuja, mutta olen muistaakseni pari tilannut netistäkin (Mytheresasta ja Net-a-porterilta)

   Vastaa
 10. Eveliina 17.08.2016

  Tosi nättejä laukkuja! Itse olen sen verran huithapeli enkä juurikaan huolla laukkujani että kokisin yli 500e tuhlaamisen laukkuun omalla kohdallani hulluna. Haluan kuitenkin että laukkuja voi pitää ”varomatta” likaa yms.. Olen tykännyt satsata kuitenkin aitoon nahkaan ja hieman halvempiin merkkeihin kuten Kors ja Jacobs. Itse en hirveästi vaihtele laukkuja joten pienempi määrä riittää minulle 🙂 Kiitos kivasta blogista! Vauvajuttuja voi aina kirjoittaa lisää, täällä nyt 38+1, puuh 😉

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.08.2016

   Voi että, olet ihan loppumetreillä! Hurjasti onnea ja tsemppiä viimeiseen loppurutistukseen <3 Ja joo, ymmärrän täysin mitä tarkoitat. Pyrin itsekin olemaan todella varovainen kalliiden laukkujen kanssa. Fakta vain on, että laukut ovat – siinä missä muutkin – ihan kulutustavaraa eikä niitä loppujen lopuksi voi loputtomiin varoa. Ainakaan näin pienten lasten äitinä minä en ainakaan osaa 😀

   Vastaa
 11. Rosa 17.08.2016

  Liputan merkkilaukkujen puolesta! Niissä vaan on ”sitä jotain”. Tärkeintä on kuitenkin, että laukku on aitoa nahkaa. Tekonahka kengissä, laukuissa, takeissa ym. on vain jotain niin sietämätöntä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 19.08.2016

   Samaa mieltä! 🙂

   Vastaa
 12. Anna 17.08.2016

  Hei miten suojaat noita vaaleampia laukkuja? 🙂 Oletko huomannut, että tummuvat esim. takapuolelta, joka osuu koko ajan takkin? ostin itse juuri uuden Rebecca Minkoffin vaaleampanja ja huomaan, että esim. hihna paljasta ihoa vasten tummuu nopeasti

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Moikka! Itseasiassa en suojaa niitä mitenkään.. :/ Mutta täytyy sanoa, että en ole ainakaan toistaiseksi vielä huomannutkaan mitään tummentumiakaan. Olen kuullut, että kaikista parhaimpia ja ns. ”turvallisimpia” suojia laukkuihin ovat suihkutettavat suojanesteet. Kannattaa kysyä suutarilta tarkempia ohjeita, itse en valitettavasti osaa sanoa tämän enempää.. 🙂

   Vastaa
 13. Maikki 17.08.2016

  Kiva postaus! 🙂 Kyllä sitä mielellään yhden Chanelin hommaisi, ei vain merkin, vaan yksinkertaisesti ajattomuuden, tyylikkyyden ja kauneuden tähden. Mutta kyllä sellainen laukku nyt vain tuppaa liian paljon maksamaan, vaikka pitkäaikainen hankinta olisikin.. Säästääkin sitä aina koittaa, mutta yllättäviä rahareikiä tuppaa tulemaan vastaan. Tyydyn nyt siis (ainakin toistaiseksi) ihailemaan noita kaunokaisia näin blogien kautta 😉 että jatkahan samaan tyyliin! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos! 🙂

   Vastaa
 14. Rita 17.08.2016

  Upeita laukkuja! Jos olisin rikas (tai reilusti parempi tuloisemöi niin varmasti voisin harkita panostavani tälläisiin klassikoihin. Valitettavasti niin ei ole, omistan kuitenkin yhden kallimmaan laukun jonka olen saanut lahjaksi ja muut Laukkuni ovat sitten edullisempaa 100-300e väliltä olevaa hintaluokkaa. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos kommentista 🙂

   Vastaa
 15. Maija 17.08.2016

  Niin samaa mieltä, joka sana upposi minuun ja kovaa. Olen monesti myös saanut selitellä valintojani laukkuihin sijoittamisessa vanhemmilleni/kavereilleni. Laukuthan ovat taidetta ja juurikin esimerkiksi Chanel kantaa myös historiallista arvoa harteillaan. 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Niin.. uskomatonta, että jotkut laukut ovat saaneet tällaisen ”aseman” 😀

   Vastaa
 16. Mankka 17.08.2016

  Täällä myös merkkilaukut heikkouteni. Ja uusien laukkujen hankkimista saa välillä selitellä kavereille, vaikka eihän kukaan joudu selittämään sitäkään miksi haluaa asua 150 neliöisessä asunnossa kun pienempikin riittäisi. Olen hullu tekemään töitä ja vapaa-ajallakin teen usein toista työtä eikä minulla ei mene rahaa tupakkaan tai alkoholiin, joten mielelläni ostan silläkin rahalla uusia vaatteita ja niitä laukkuja 🙂 Monia merkkilaukkuja olen myynyt poiskin ja usein voitolla eli kyllä ne usein ovat sijoituksiakin.

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Totta! Sehän on juuri niinkuin sanoit – jokainen kuluttaa juuri siihen mihin tahtoo 🙂 Ja varsinkin jos siitä saa äärimmäistä iloa, niin miksi ei?! Ja totta, monista laukuista saa ainakin saman hinnan mitä itse maksanut (tai jopa enemmän) sillä laukkujen hinnat nousevat useilla merkeillä jopa monta kertaa vuodessa.

   Vastaa
 17. Ihania kuvia Metti! Olet tosi taitava kuvaaja. Sinulla on ihastuttava tyyli kaikin puolin. Olen saanut sulta paljon inspiraatiota omaan blogiini, jonka vasta perustin. Olisi kiva kuulla mitä pidät blogistani 🙂 Minusta merkkilaukut on tavattoman kauniita. En ole paljoa nähnyt niitä livenä. En ole koskaan raaskinut ostaa nimittäin yhtäkään. Joskus huomaan haaveilevani LV Neverfullista tai Chanelista mutta järki tulee vastaan…täällä ”metsän keskellä” asuessa ei juuri kukaan kiinnittäisi mitään huomiota laukkuun eikä varmaan edes erottaisi sitä tusinatavarasta. Näin ollen pidän niitä turhana itselläni. Onhan merkkilaukku aina tietynlainen statussymboli ja sillä saa huomiota muilta. Toisaalta kun ajattelee, hymy ja hyvä hiustenleikkaus on paras asuste! 😉 Onneksi elämässä on muita tärkeimpiä iloa tuovia asioita, joihin jokaisella on mahollisuus. Kuten vaikka perhe ja omat lapset. Aivan kuten teillä uusi pienokainen! Onnea hänestä, ihanaa syksyä toivon teille koko perheelle ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos kommentistasi <3 Olen ehdottomasti samaa mieltä – tottakai elämässä on miljoona kertaa tärkeämpiä asioita kuin merkkilaukut ja olisi hölmöä edes vertailla tällaisia asioita samassa kategoriassa 😀 Kurkkasin blogiisi ja se on visuaalisesti todella kaunis. Upeaa työtä! …varsinkin kun olet sen vasta perustanut. Tsemppiä bloggaamiseen ja ihanaa syksyä sinulle ja koko perheellesi <3

   Vastaa
 18. Saara 18.08.2016

  Laukku on minulle myös tärkeä osa pukeutumista. Valitsen aina asuuni sopivan laukun. Kannan ilolla kalliita merkkilaukkujani 🙂 Kiitos blogista,inspiroit minua ja olet ihana Metti. Jaksamista arkeesi, pienet lapset ja aherrat vielä siinä ohella kouluakin.

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Voi kiitos ihanasta kommentistasi Saara! <3

   Vastaa
 19. aline 18.08.2016

  http://www.investopedia.com/terms/i/investment.asp
  En ole ihan varma, voiko laukkujen arvo todella nousta. Ehkä joidenkin keräilyharvinaisuuksien arvo voi nousta vuosikymmenien kuluessa, mutta tuskinpa massatuotettujen logolaukkujen.
  En siis ehkä niitä kutsuisi investoinneiksi. 😉

  Vastaa
  • Maribel 19.08.2016

   Hmmm…Oletko perehtynyt laukkujen hintojen nousuun? Voit yllättyä!

   Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Toki riippuu laukusta! Mutta kuten tuolla aiemmin kommentoinkin, yleensä klassisista merkkilaukuista saa myydessään ainakin saman (usein jopa korkeamman!) hinnan mitä on itse alunperin maksanut. Monet merkit nimittäin nostavat hintojaan jatkuvasti…

   Vastaa
 20. Nadja 18.08.2016

  Itselläni on kymmeniä merkkilaukkuja, muttei niillä ole minulle sen kummempaa merkitystä. Rehellisesti en ymmärrä, miten aikuinen nainen voi olla kovinkaan kiinnostunut omista tai toistensa laukuista, mahdollisimman boring aihealue.

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos kommentista! 🙂

   Vastaa
 21. Viivi 18.08.2016

  Voin täysin allekirjoittaa kaiken, mitä tekstissä sanoit! Jotkut ymmärtävät laukkufriikkeyttä ja jotkut ei, no can do. Onko sinulla kiikarissa jo jokin uusi laukku? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Se on just niin! Laukkufriikkeyttä on jopa mahdotonta selittää tai perustella 😀 Olen miettinyt Gucci Dionysus laukkua…

   Vastaa
 22. taruon 18.08.2016

  Täällä yksi entinen (nahkaisten) merkkilaukkujen liputtaja. Olin ennen ja osittain vieläkin samaa mieltä kanssasi. Laukun piti olla nahkaa ja laadukasta sellaista. Nykyään arvomaailmani on täysin muuttunut ja en voisi kuvitella ostavani enää nahkalaukkua. Tässä onkin minulla pieni ongelma. Tahdon edelleenkin laadukkaita laukkuja, mutta en tahdo, että eläin olisi kärsinyt sen takia. Jos sinulla olisi antaa vinkkiä laadukkaisiin ei nahkaisiin laukkuihin, ottaisin kaikki vinkit vastaan. On kyllä vaikka millä mitalla vegaanisia laukkuja ja vegaanista nahkaa mainostetaan laadukkaaksi, mutta silti siinä on pieni epäilys laadusta.

  Vastaa
  • Windy 18.08.2016

   Taruon: en ole luonnollisestikaan Metti, mutta tuli mieleen viestistäsi Stella McCartneyn tuotteet. Itselläni ei valitettavasti ole hänen laukuistaan kokemusta, mutta yleisesti vaikuttaa laadukkaalta brändiltä ja ei käsittääkseni käytä lainkaan nahkaa tuotteissaan. Minua kiinnostaa myös Metin (ja muidenkin) suositukset, jos muilla on ”todellista kokemusta” myös nahattomista laukuista 🙂

   Vastaa
   • Metti Forssell 21.08.2016

    Itse en ole niin tietoinen tästä aiheesta, mutta sen verran osaan sanoa ja yhtyä edelliseen kommenttiin, että tosiaan Stella McCartney ei käytä tuotteissaan ollenkaan eläimien nahkaa/sulkia/turkkia yms. mitään eläinperäistä.

    Vastaa
  • C 05.09.2016

   Hei Taruon! Olen itsekin käyttänyt paljon nahkaisia merkkilaukkuja ja olin jo ostamassa itselleni ensimmäistä chanelia, josta olin teinivuodet unelmoinut. Yliopisto-opintoni ja empatia astuivat kuvioon ja en ole parin vuoteen enää halunnut tukea eläinperäisiä tuotteita. Nyt olen ollut vähän tyhjän päällä, että minkä laukun seuraavaksi ostaisin. JA Stella Mccartney on tällä hetkellä ainut kalliimpi brändi, jonka laukut ovat vegaanisia. Toivottavasti uusia materiaaleja alkaisi muutkin merkit tulevaisuutta käyttää 🙂

   Vastaa
 23. -S- 18.08.2016

  Stella McCartneyn Falabella on mun suosikki. Vegaaninen, todella rento ja cool. Käy arkivaatteiden kanssa ja myös juhlaan. Falabella on eettinen statement huippumuodissa, tykkään! Jopa niin paljon, että olen hankkinut sen kahdessa eri koossa.

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Falabella on ihana <3

   Vastaa
 24. Paula 18.08.2016

  Upeita laukkuja <3 Hyvän maun omaavana olisiko sinulla vinkata jotain tyylikästä ja tilavaa laukkua, mikä soveltuisi vauvan hoitolaukuksi ? Kiitos inspiroivasta blogistasi 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Apua, näin äkkiseltään ei tule muuta mieleen kuin LV.n neverfull? Michael Korsillakin on varmasti mallistossaan jotain isompia laukkuja.. Itse mulla on vauvakassina LV.n weekendbag ja sekin toiminut ihan hyvin ja sinne ainakin tavaraa mahtuu! 😀

   Vastaa
 25. -V 18.08.2016

  Ihania laukkuja! Vaikka ylempänä sanoit, että et ehkä tee Birkinistä postausta, täällä kuitenkin toivotaan sitä paljon! Olisi kiva kuulla kokemuksia ja nähdä kuvia 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos! Laitetaan mietintään… 😉

   Vastaa
 26. Laura Heinikki 19.08.2016

  Itse liputan merkkilaukkujen puolesta! Hiljattain ostin Saint Laurenin pikkulaukun ja sen kaveriksi Philip Limin isomman arkilaukun. Kohtuus tietty kaikessa, enkä ikinä ostaisi merkkilaukkua heräteostoksena 🙂 Sun laukkukokoelma on kyllä to die for <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 21.08.2016

   Kiitos! Joo, laukkupohdinta ja ennen kaikkea se fiilistely ennen varsinaista ostoa on tärkeä osa koko prosessia 😉 Saint Laurentin pikkulaukut on niin ihania! Philip Limin laukuista minulla ei ole henk.koht kokemusta, mutta muiden päällä olen ihastellut, tosi kauniita myöskin 🙂

   Vastaa
 27. Mari 19.08.2016

  Hmmm… Minulle laukut ovat harrastus, rakas sellainen. Enkä koe, että harrastustani tarvitsisi selitellä kenellekään. Olen joskus saattanut kuulla (yleensä miehiltä) kommentin kalliista laukuista, mutta yleensä käännän keskustelun siihen, että miksi miehet ostavat sitten kalliita/laadukkaita autoja, jos edullisemmankin saisi… Tämä yleensä riittää.
  Pyrin kuitenkin siihen, että laukkuja ostetaan kohtuudella ja jokaiselle olisi käyttötarkoitus ja eihän tuhansien eurojen arvoisia laukkuja tuosta noin vain ostella, vaan harkinnan ja pohdinnan kera, säästämälläkin. Birkin oli laukuistani ainoa, jota jännitin puolisoni reaktion kannalta, mutta hän kannusti ostamaan niitä jemmaan vaatehuoneeseen ja myymään kalliimmalla tulevaisuudessa eteenpäin 😉 Mieheni siis ymmärtää harrastukseni täysin, kunhan ”sijoitan” fiksuihin valintoihin.

  Vastaa
 28. Maribel 19.08.2016

  Voisitko tehdä postausta laukuista, joiden ostoa olet katunut ja myynyt pois (?) ja sitten listaa laukuista, joita vielä haluaisit kokoelmaasi. Onko sulla mitään ns. inhokkilaukkua, mitä näet jatkuvasti kadulla tms.? Terkuin toinen laukkufriikki

  Vastaa
 29. Ella 24.09.2016

  Hei!

  Olen perustellut merkkilaukkujen olevan kiva perintö tyttärelleni myöhemmin ? Hänen ei tarvitse ostaa omia Vuittoneita tai Chaneleita, koska voi lainata äidiltään…

  Vastaa
 30. Kahina 30.03.2019

  Ihanaa että joku muukin on laukkufriikki. Itselläni löytyy kanssa chanelit, furlat, korsit (tiedä onko ”merkkilaukku), balmuir, lovia ja oma helmi eli stella mccartney.

  Vastaa