BABY UPDATE

 

Vajaa kolme viikkoa on kulunut pikkumiehemme syntymästä. Huh, miten hurjaa vauhtia aika menee. Ajattelin jakaa kanssanne vähän päivitystä siitä miten meillä on elämä lähtenyt rullaamaan nyt nelihenkisenä perheenä <3

Pieni poikamme on aivan mahtava pikkumies <3 Hän on luonnollisesti hurmannut meidät vanhemmat ihan täysin, isovanhemmista, sukulaisista ja ystävistä puhumattakaan. Hän on niin uskomattoman kiltti ja tyytyväinen lapsi – vain syö ja nukkuu. Hieman haasteellisemman vauva-ajan kaksi vuotta sitten läpikäyneenä on minun ajoittain jopa hieman vaikea uskoa, että vauvat voivat olla näinkin tyytyväisiä. Hän itkee ainoastaan nälkää, joka yllättää voimakkaana aina 3-4h unien jälkeen. Ihan uskomatonta, mutta totta. Tuntuu, että koska esikoisemme kanssa painin niin kovan väsymyksen ja kokonaisvaltaisen uupumisen kanssa, päivät kuluivat karkeasti sanottuna ”selvitymismodessa”. Nyt tiedän miltä tuntuu, kun vauva-arjesta ja pienen vauvan äitiydestä voi totaalisesti nauttia 100%. Olen ihmeissäni ja niin kiitollisena kertonut ystävilleni tästä ja eräs ystäväni totesikin minulle, että ”Näinhän sen kuuluikin mennä, elämä tasapainottaa”.

Ensimmäiset viikot vauvan kanssa ovat kuluneet pitkälti kotona. Meillä on käynyt paljon sukulaisia ja ystäviä ihastelemassa vauvaa. Olemme käyneet myös paljon ulkoilemassa (pikkuinen viihtyy vaunuissa, jes!) sekä muutamia kertoja kaupungilla lounastamassa ja kahvilla. Ihan uskomatonta, että vauva mahdollistaa rauhalliset lounaat kaupungilla, sillä hän nukkuu onnellisena vaunuissa. Snapchatissa minua seuraavat tietävätkin, että pikkuinen on ollut myös kerran minulla töissä mukana, nimittäin tasan viikon ikäisenä palaverissa toimistolla. Siellä hän onnellisena köllötteli mamman sylissä koko parituntisen palaverin ajan <3 Toivon todella, että pikkuinen jatkaa samaa rataa, sillä minua helpottaa suuresti se, että pystyn ottamaan vauvaa mukaan työjuttuihin jo pienestä pitäen.

Viime viikkoon kuului myöskin vauvan ensimmäiset kuvaukset sekä fudismatsi. Aikaisemmin viikolla otimme yhdessä Nikin kanssa vauvasta muutamat newborn -kuvat. En malta odottaa valmiita kuvia. Lapset olivat niin suloisia yhdessä <3 Eilen puolestaan vauva oli ensimmäistä kertaa fudismatsissa kannustamassa pappan joukutta voittoon. Vaikka lähes koko matsi menikin pikkumiehen osalta nukkuessa, oli hän silti hengessä mukana HJK-body päällä <3

babyupdatekollaasi1

Lilia on ottanut pikkuveljen avosylin vastaan ja omaksunut tärkeän isosiskon roolin täysin. Hän haluaa jatkuvasti silitellä ja pusutella vauvaa sekä olla muutenkin mukana vauvanhoidossa. Vaikka se saattaakin välillä olla hieman hankalaa tai ainakin enemmän aikaavievää, olemme pyrkineet mahdollisimman paljon ottamaan Liliaa mukaan vauvanhoitoon. Hän katselee kun vaippaa vaihdetaan, pukee, pitää sylissä, auttaa kylvettämisessä sekä silittelee vauvaa samalla kun minä syötän häntä. On liikuttavaa kun ensimmäisenä aamulla herätessään Lilia juoksee vauvan sängyn luo ja kertoo haluavansa nähdä vauvan <3 Olemme onnekkaita, että Lilia ei ole kertaakaan (ainakaan vielä) sanonut mitään negatiivista vauvasta tai halunnut vauvaa pois luotaan. Minkään asteista mustasukkaisuuttakaan emme ole havainneet. Kaikki on mennyt niin uskomattoman hyvin ja luonnollisesti <3

Täällä siis voidaan erittäin onnellisesti <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

27 kommenttia

 1. Hapsu 29.08.2016

  Ihana postaus! Missä oot muuten töissä? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.08.2016

   Kiva 🙂 Tarkoitin blogiin liittyviä töitä, tapaamisia etc. Tämähän on mun duunia 🙂

   Vastaa
 2. Roosa 29.08.2016

  Ihana kuulla että teillä on mennyt hyvin! <3 toivottavasti sama meno jatkuu! Ois kiva nähä niitä kuvia sitten jos haluat vain meille pienen palan vaikka näyttää! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   No toivotaan parasta! 🙂 Kiitos!

   Vastaa
 3. Elina 29.08.2016

  Ihanaa, että isosisko on ottanut uuden tulokkaan noin avosylin vastaan eikä mitään kateellisuutta ole ilmennyt. Itse en kuulemma ollut yhtä mukava omaa pikkuveljeäni kohtaan… 🙂

  Kiva kuulla, että pikkumies on tyytyväinen ja helppo vauva. Vaikka kaikki vauvat ovat ihania ja rakkaita, on elämä vain superpaljon mukavampaa ja nautinnollisempaa silloin kuin vauva on perustyytyväinen tapaus. Vauvat <3

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   Haha, olin itsekin ihan samanlainen 😀 Äiti on kertonut, että olin todella mustasukkainen kolme vuotta nuoremmalle pikkuveljelleni kun tämä syntyi… Mutta onneksi meillä (ainakaan vielä) tällaista ei ole havaittavissa. Uskon kyllä, että se sieltä aikanaan tulee…

   Ja kiitos <3 Vaikka olisi kuinka itkuinen vauva olisi se tottakai yhtä rakas <3 Mutta juuri kuten sanoit, elämä on vain superpaljon iisimpää kun vauva on perustyytyväinen. Itkuisen vauva-ajan kertaalleen läpikäyneenä osaan entistä paremmin arvostaa nyt "helpompaa" vauvaa 🙂

   Vastaa
 4. Klara 29.08.2016

  Hei, saanko kysyä, miksi peität / rajaat vauvan kasvot kuvista, mutta kuitenkin tyttäresi on kuvissa ilman sensorointia?

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   Hei! Vielä ei ole kiirettä vauvan kasvoja paljastaa, kun toisella ei ole vielä nimeäkään 🙂 Mutta varmasti hänetkin tulette näkemään 🙂 Liliakin oli muistaakseni vajaan vuoden kun ensimmäisiä kasvokuvia hänestä julkaisimme…

   Vastaa
 5. Iiris 29.08.2016

  Ihana kuulla, että Lilia on ottanut vauvan vastaan hyvin, ja että kaikki on lähtenyt menemään sujuvasti 🙂

  On varmasti mukavaa, että on voinut jo liikkua ulkona vauvan kanssa. Aika upea tapaus! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   No sanoppa muuta! Olemme niin kiitollisia <3

   Vastaa
 6. Annika | pellavaajapastellia blogi 29.08.2016

  Ihana kuulla että teillä on mennyt niin hyvin ♡ Samaan aikaan olen kateellinen tahtomattani, sillä minun kaikki kolme lastani ovat olleet vauvana todella ikuisia ja valvottavia koliikin takia. En tiedä mitään helposta ja mukavasta vauva-ajasta. Yksikään vauvani ei ole nukkunut edes yöllä yli kahta tuntia putkeen, paitsi nyt kolme tuntia yöllä tämä 11kk ikäinen:/ Kaikille ei siis tosiaan ole yhtä helppoa. Olette onnekkaita!

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   Voi että :/ Ensinnäkin iso hatunnosto sinulle, että olet jaksanut kolmen koliikkivauvan kanssa. Ei varmasti ole ollut helppoa!! Vaikka esikoisellamme ei ollutkaan koliikkia, hän oli todella itkuinen ensimmäisen vuoden. Nukkui 20min ”päikkäreitä” siellä täällä, ei koskaan edes tuntia putkeen.. Olin ihan uupunut. Me muutimme vauvan ollessa 3kk mieheni töiden perässä Saksaan eli isovanhemmat ja muu turva&apuverkko oli täällä Suomessa… Eli voin ainakin hieman samaistua fiiliksiisi ja tunteisiin vaikeasta vauva-ajasta… Isot tsemppihalit sinne <3

   Vastaa
 7. Minni 30.08.2016

  Mukava kuulla tunnelmia ja kuulumisia myös tänne ruudun toiselle puolelle 🙂 miksi vauvan kuvat on sensuroitu, mutta Lilia on vauvasta asti ollut kuvissa kasvot näkyvissä. Ymmärrän toki sen, jos kasvoja ei haluta näyttää näin julkisessa ympäristössä.. Mutta esikoisenne kuitenkin on ollut kuitenkin niin monesti esillä myös blogisassi 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 30.08.2016

   Kyllä vauvastakin tulee aikanaan kasvokuvia. Liliastakin julkaisimme ensimmäiset kuvat muistaakseni vasta kun hän oli vajaan vuoden.. Silloin en ollut vielä aloittanut bloggaamista joten tavallaan blogissa Lilia on näkynyt ”alusta asti” 🙂

   Vastaa
 8. j 30.08.2016

  Hei! Onko teillä jo nimiehdotuksia pojalle? Vai vielä kokonaan mietinnän alla 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 01.09.2016

   Tiedämme jo poikamme tulevan nimen. Itseasiassa päätimme lasten nimistä jo ennen kuin aloimme edes suunnitella lastentekoa 😀 Liliankin nimi oli siis päätetty jo kauan ennen hänen syntymäänsä.

   Vastaa
 9. Emmi 30.08.2016

  Häh, kyllähän vauvat lähes aina pelkästään nukkuvat ja syövät ensimmäiset 2 kk. Tästä ei kauheasti voi vielä päätellä temperamenttia. Sen jälkeen alkaa vasta uniongelmat ja muut tulemaan esiin.

  Vastaa
  • Mankka 31.08.2016

   Meidän tyttö (nyt jo 14 v) oli kyllä ensimmäiset kuukaudet lähes koko ajan hereillä, välillä toki söi, mutta ei toivoakaan, että olisi nukkunut useamman tunnen unet päiväsaikaan eli jokainen lapsi on kyllä omanlaisensa.

   Vastaa
  • Kristiina 01.09.2016

   Vauvat on todellakin erilaisia! Nyt 6-viikkoinen tyttäreni inhoaa olla vaunuissa, joten en toistaiseksi voisi kuvitellakaan lähteväni hänen kanssaan esim. kaupungille lounaalle…

   Vastaa
   • Metti Forssell 01.09.2016

    Joo minulla oli sama juttu tyttäreni kanssa. Hän ei myöskään viihtynyt vaunuissa maaten ollenkaan :/ Joten ymmärrän, että on haasteellista lähteä hänen kanssaan juuri esim. kaupungille lounastamaan. Vaikka tyttäremme ei viihtynytkään vaunuissa, hän oli tyytyväinen autoistuimessa (siinä kun vauva makaa hieman pystyasennossa), joten monesti kuljetimmekin häntä autokopassa, jonka kiinnitimme sitten vaunujen alaosaan adaptereilla. Oletteko kokeilleet tällaista vaihtoehtoa? Toimi ainakin meillä 🙂

    Vastaa
  • Metti Forssell 01.09.2016

   Vauvat ovat niin erilaisia. Varmasti jotkut lapset voivatkin vain syödä ja nukkua ensimmäiset kuukaudet ja sitten saattavat muuttua. Meillä kyllä tytär oli alusta asti aika itkuinen vauva eikä hänellä ainakaan valitettavasti ollut tällaista ”vain syö ja nukkuu” -vaihetta 😀

   Vastaa
 10. -h- 31.08.2016

  Saako kysyä imetätkö? Kysyn vaan kun kiinnostaa pystytkö yhdistämään sen työnteon kanssa.

  Vastaa
  • Metti Forssell 31.08.2016

   Joo imetän! 🙂 Yleensä jos minulla on jokin meno pumppaan maitoa mukaan 🙂

   Vastaa
 11. Jenni 01.09.2016

  Näytät niin hyvältä, vaikka olet juuri saanut vauvan, wau! Arvailen noista kuvissa esiintyvistä L-kirjaimista, että Lilian veljen nimikin alkaa ällällä? Onnentäyteisiä päiviä teille neljälle!

  Vastaa
  • Metti Forssell 02.09.2016

   Voi kiitos <3 Kyllä, poikamme nimi tulee myös alkamaan L-kirjaimella 🙂

   Vastaa
 12. Ansku 04.10.2016

  Hei!
  Tuli näistä ihanista kuvista mieleen, että olisi kiva nähdä postauksen verran teidän kotia! Näyttää muissakin kuvissa todella kauniille 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 04.10.2016

   Hei! Kiitos, mutta kotiamme en tule blogissa esittelemään. Toki muiden kuvien yhteydessä voi jotain pilkahtaa, mutta ei mitään varsinaista postausta… 🙂

   Vastaa