FASHION ITEMS I HAVE GROWN TO LIKE

Tiedättehän sen tunteen, joka välillä tulee itselle kun näkee uuden muotivillityksen ensimmäistä kertaa: ”EI IKINÄ MINULLE, KIITOS!” Yläpuolelle olen koonnut pienen kollaasin eri trendeistä, joista minulla nousi ensimmäiseksi hyvin vahva Ei-reaktio pintaan. Trendeissä on vain yleensä se hassu juttu, että kun niitä viikoista toiseen katselee eri muotilehtien sivuilla ja näkee upeiden fashionistojen päällä sosiaalisessa mediassa, oppii niistä itsekin pikkuhiljaa (ja ihan huomaamattaan) tykkäämään. Toki monet trendijutut saattavat pysya aina tuolla Ei-listalla, mutta osasta voi alkaa tykkämään ihan huomaamattaankin.

 1. Ruutukuosista tuli minulle aluksi mieleen vain mummoni vanhat verhot ja pöytäliinat. Kuitenkin pikkuhiljaa tuo klassinen ruutukuosi on alkanut miellyttämään omaa silmääni ja minun ruudullinen minihameeni oli varmasti yksi viime syksyn käytetyimpiä vaatekappaleita. Ostin myös ruutukuosillisen villahuivi, josta pidän aivan valtavasti.
 2. Miksi joku haluaisi pukeutua silkkipyjamaan muualla kuin kotonaan? Fashionistat ovat kuitenkin saaneet tämän(kin) trendin näyttämään niin uskomattoman hyvältä. Todella vahva fashion-statement!
 3. Bombertakkeja jouduin aika pitkään sulattelemaan ennen kuin niihin kunnolla tykästyin. Leveästä bomberista tuli mieleeni vain taksikuskin takki ja se ei omasta mielestäni koskaan ole näyttänyt kovin imartelevalta. Nyt kuitenkin olen aivan hurahtanut tähän bomber-maniaan ja takkeja onkin tullut hankittua peräti kolme erilaista! Tykkään siitä kuinka bombertakki antaa muodikkaan, rennon ja juuri sopivasti sporttisen sävyn asuun kuin asuun.
 4. Pyöreät aurinkolasit – Ei mun juttu aluksi ollenkaan, sillä näytin mielestäni ihan ampiaiselta. Nyt kuitenkin vähitellen olen päässyt ampiaisfiiliksestä irti ja pyöreät aurinkolasit tuovat mieleeni vain coolin 70-luvun.
 5. Slippers – En ole koskaan ollut herrainkenkien fani ja tällaisista slipperseistä tuli itselleni liian maskuliininen fiilis.
 6. Silkkimekko paidan päällä oli mielestäni aivan hirvittävä kokonaisuus kun sen ensimmäisiä kertoja näin. Vaikka uskonkin, että kyseessä on ohimenevä trendi on tuo hassu yhdistelmä alkanut näyttämään mielestäni todella hyvältä! Jos en olisi raskaana voin 99% varmuudella sanoa, että tuollainen silkkimekko+t-paita kokonaisuus olisi nähty päälläni tänä kesänä.
 7. Stella McCartneyn Falabella laukku on ollut jo vuosia it-bag. Varsinkin viime syksynä ainakin Tukholmassa joka toisella roikkui Falabella laukku olallaan. En ole kuitenkaan siihen niin vahvasti ihastunut, että olisin halunnut sellaisen itselleni. Kuitenkin voin sanoa, että laukku näyttää hyvältä ja erityisesti nutrianvärinen, hapsullinen mokkaversio laukusta on syötävän ihana! (kuvassa)
 8. Mieheni ei vieläkään tykkää yhtään kun kiskaisen päälleni levenevät farkut, mutta minä rakastan niitä. Täytyy myöntää, että kun olin vuosia käyttänyt ainoastaan pillifarkkuja, tuntui levenevät lahkeet aluksi huvittavilta. Olen kuitenkin oppinut tykkäämään niistä valtavasti ja mielestäni ne ovat upeat, sillä saavat jalat näyttämään extra pitkiltä!

Onko teillä jotain trendejä/muotijuttuja, joista ette aluksi ole niin välittäneet, mutta pikkuhiljaa kuitenkin tykästyneet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

7 kommenttia

 1. Iina 12.06.2016

  Muistan jonkun kuvan jossa sinulla oli leveälahkeiset farkut ja olen varma että kellekkään muulle ne eivät sovi yhtä hyvin! Olen itsekkin pitkä (180 cm) joten olen monesti pohtinut pitäiskö mennä kokeilemaan ja yrittää saada ne toimimaan. Kiva bombertakki olisi myös listalla…

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.06.2016

   Leveälahkeiset farkut ovat niin kivat! Ja varmasti toimisi sinulla ihan matalien kenkienkin kanssa kun olet niin upean pitkä 🙂 Luulen, että bombertakit tulevat olemaan muodissa vielä pitkään, joten nyt vain sitä täydellistä yksilöä metsästämään 😉

   Vastaa
 2. Apua miten hassuja tavaroita! 😀 Olen oman tyylini suhteen niin klassinen, että en osaisi näitä varmaan käyttääkään! Siksi on hauska tulla esim. tänne blogiin inspiroitumaan, miten rohkeasti voi klassista ja vähän trendikkäämpiä asusteita yhdistellä!

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.06.2016

   Totta! Parastahan on juuri se kun voi sekoitella omaan vakiintuneeseen tyyliin aina sen hetkisiä trendejä 🙂

   Vastaa
 3. Rosa 13.06.2016

  Mulle tulee tosta 6. kohdasta ihan ala-aste mieleen ja se on siksi aivan ehdoton ei 😀 se on kyllä hauskaa miten silmä alkaa yllättäen tottua johonkin mitä on alkuunsa kauhistellut ja todennut, että ei ei ei.

  Vastaa
  • Metti Forssell 14.06.2016

   Haha eikö vain! 😀 Kuten sanoinkin tekstissä kun ensimmäisiä kertoja näin tämän silkkimekko/toppi + t-paita yhdistelmän en olisi koskaan voinut kuvitella pukeutuvani sellaiseen asukokonaisuuteen. Mutta niin vain se silmä on sillekin trendille alkanut lämpenemään…. 😉

   Vastaa
 4. Vanhempi rouva 16.06.2016

  Hoikalle,pitkälle naiselle sopii kapeat ja levenevät housumallit, mutta moni suomalainen pullukkanainen ei ole edukseen pillihousuissa. Silloin paras malli olisi hiukan levenevä lahje, se antaa pituutta säärille ja tasaa mittasuhteita.

  Vastaa