UPDATING MY GEAR

 

Canon EOS 6D/ Sigma 50mm 1.4 Art

Kun aloitin bloggaamisen noin vuosi sitten täytyy minun myöntää ettei intohimo valokuvaamiseen ollut kovin suuri. Isoin syy tähän oli varmastikin se, että olen aina ollut varsin huono eri teknisten laitteiden kanssa ja turhautuminen omien tietojen ja taitojen puutteesta oli liian suuri. Kun aloitin bloggaamisen piti minun aloittaa samalla ihan perusjuttujen opetteleminen (kuten eri tietokone- ja kuvankäsittelyohjelmien opettelu). Silloin koin, että uuden, mutkikkaan järjestelmäkameran opetteleminen olisi tuossa vaiheessa ollut itselleni vielä liian haasteellista. Ja rehellisesti sanottuna ei minua valokuvaaminen niin paljon kiinnostanutkaan… Keskityin mielummin kameran edessä keikistelemiseen, joka oli jo entuudestaan tuttua hommaa.

Huomasin kuitenkin varsin nopeasti, että blogia on lähes mahdotonta pitää ilman valokuvaustaitoja. Ostinkin hyvin nopeasti blogin aloittamisen jälkeen Olympuksen Pen E-PL7 järjestelmäkameran, joka kompaktin kokonsa ja helppokäyttöisyytensä puolesta oli selvä valinta ensimmäiseksi järjestelmäkameraksi. Siitä alkoi sitten uuteen kameraan tutustuminen sekä valokuvaamisen opettelu. Pikkuhiljaa pääsin automaattisäädöksistä eroon ja aloin kuvaamaan manuaalilla. Kamera palveli minua erinomaisesti aina näihin päiviin asti, kunnes kasvava intohimoni valukuvaamiseen vei voiton ja päätin hankkia tilalle hieman järeämpää kalustoa.

Nyt muutama viikko sitten hankin itselleni uuden Canonin EOS 6D järjestelmäkameran sekä sekä siihen Sigma 50mm 1.4 Art objektiivin. (Kiitos vielä mahtaville blogikolleegoille mm. Kaisalle & Hannalle, jotka autoitte minua valitsemaan hyvän ja omiin tarpeisiini sopivan kameran <3) Nyt viime viikot ovat kuluneet tähän uuteen ihanaan kameraan tutustumisessa ja sillä kuvaamisessa. Näinkin nopeasti voin sanoa, että oli ihan paras päätös ostaa uusi kamera. Kuvien laatu on aivan eri luokkaa kuin vanhassa kamerassani ja into kuvaamiseen vain kasvaa kasvamistaan. Kameran hankinnan yhteydessä päätin päivittää myös läppärini. Edellinen MacBook Air.ini ei vain yksinkertaisesti riittänyt teholtaan enää omiin tarpeisiini, siispä Airin tilalle uusi MacBook Pro.

Nyt uuden koneen ja kameran ansiosta sain taas rutkasti uutta puhtia ja intoa bloggaamiseen ja muuhunkin työskentelyyn! Jes!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 kommenttia

 1. Siiri 04.05.2016

  Olen itsekin pohtinut objektiivi kokoelmani päivittämistä. Mihin tarkoitukseen tuo objeltiivi siis erityisesti soveltuu?

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.05.2016

   Etsin itse nimenomaan asu- ja tuotekuviin soveltuvaa objektiivia ja juuri tätä Sigma 50mm/1.4 suositeltiin minulle monelta eri taholta 🙂

   Vastaa
 2. Mari 08.05.2016

  Mun täytyisi myös jossain vaiheessa vuoden sisällä hankkia toinen runko, ettei tarvitse aina vaihdella linssejä yhteen runkoon, kun aina saisi olla kiikuttamassa nykyistä huoltoliikkeeseen putsaukseen. Peili on täynnä jotain karvoja eikä sitä oikein saisi itse sutia millään, ettei naarmuunnu.

  Mietin myös tänään pitäisikö hommata uusi läppäri, kun tän kovalevy on jatkuvasti täynnä 😀

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.05.2016

   Niin, kyllä uusien välineiden updateus on aina aika ajoin paikallaan 🙂 Olin jo ihan tottunut siihen, että MacBook Airini toimii hitaasti , jumittaa ja tilttailee. Nyt kun on uusi kone on ihanaa tehdä töitä koneella joka OIKEASTI toimii hyvin!

   Vastaa