HEALTHY PANCAKES

Heräsin toissa aamuna kauheaan makeanhimoon. En luonnollisesti kuitenkaan halunnut aloittaa aamuani suklaalla, joten kehittelin jääkaapissa olevista tarvikkeista makeahkon, mutta kuitenkin terveellisen aamupalan. Blogeissa ja muissa sosiaalisissa medioissa on jo pitkään näkynyt erilaisia proteiinipannukakkuja sekä terveellisempiä vaihtoehtoja letuille. Niimpä kehittelin oman versioni moisista ja ai että miten hyviä niistä tulikaan! Kerta heitolla tämä herkku nousi yhdeksi suosikkiaamiaisekseni <3 Banaanipannarit saivat myös paljon kehua perheen muulta väeltä ja toiveena olikin saada tätä herkkua uudelleen aamiaispöytään mahdollisimman pian.

Tässä teillekin ohje. Oman annokseni päälle lorautin vielä vähän vaniljasoijajogurttia sekä tottakai paljon tuoreita marjoja, nam!

Tarvitset (n. kahdelle henkilölle):

2 banaania

4 kanamunaa (2 valkuaista ja 2 kokonaista kanamunaa)

2 rkl kookosjauhoja (voi käyttää myös kookoslastuja tai kookoshiutaleita)

1tl vaniljasokeria

loraus soijamaitoa

paistamiseen kookosöljyä

Riko kanamunat isoon kulhoon ja survo banaanit. Sekoita keskenään. Lisää joukkoon kookosjauhot sekä hyppysellinen vaniljasokeria. Lisää lopuksi joukkoon vielä loraus soijamaitoa.

”Taikinan” vamistamiseen menee noin minuutti, mutta paistamisessa voikin sitten vierähtää tovi. Kannattaa tehdä aika pieniä lettuja jos haluaa pitää ne joten kuten kasassa 😀 Pari ruokalusikallista taikinaa/per lettu oli mielestäni sopiva määrä.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 kommenttia

  1. Annika 20.05.2016

    Meillä kanssa ihan lemppari aamupalaa banaaniletut 🙂 hyvin samalla ohjeella teen, vähän vaihdelle jauhoja. Quinoa sopii muuten noihin tosi hyvin myös, siis ihan perus keitetty quinoa+vähän psylliumia lisäksi.
    Paistaminen oli vähän aikaa vievää kunnes ostin tämän pannun, tällä onnistuu letut hyvin. Suosittelen! 🙂 http://eiring.fi/default/mineral-b-triblinis.html

    Vastaa
    • Metti Forssell 23.05.2016

      Hei kiitos paljon vinkistä! Tavallisella paistinpannulla olikin hieman haasteellista näissä onnistua 😀

      Vastaa
  2. anni 23.05.2016

    Miksi heität osan keltuaisista pois? On tutkittu ettei kananmunan kolesteroli ole epäterveellistä ja sinun tuskin tarvitsee kaloreissakaan säästää 😉

    Vastaa
    • Metti Forssell 23.05.2016

      Ei mitään sen kummempaa syytä.. Mieheni toivoi letuista hieman proteiinipitoisempia niin sen vuoksi laitoin hieman enemmän pelkkää valkuaista 🙂 En myöskään hirveästi tykkää keltuaisen mausta.

      Vastaa
      • Susanna 23.05.2016

        Kananmunan keltuaisessahan on enemmän proteiinia kun valkuaisessa. Olen kyllä samaa mieltä siitä, ettei keltuainen maistu kovinkaan hyvälle (ainakin itsestään). Mutta on kyllä hyvän näköisiä lettuja. On ihanaa että kotimaiset marjat alkaa taas pian olla seasongissa 🙂

        Vastaa
        • Metti Forssell 23.05.2016

          Noniin aina oppii jotain uutta! Olen ollut aina siinä uskossa että valkuaisessa olisi enemmän proteiinia… Nyt tuli tämäkin selväksi 🙂

          Vastaa