HALUAISIN, MUTTA KROPPA SANOO EI

 

Urheilu ja liikkuminen ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Liikkumisen tärkeys on korostunut itselleni vielä entisestään lapsen tulon jälkeen. Lenkkeily on minulle täydellinen henkireikä kiireisten ja joskus stressaavienkin päivien keskellä. Tunnin hikilenkki musiikit korvilla soiden tekee ihmeitä niin keholle kuin mielelle!

Olen ollut onnekas, että olen pystynyt tämän toisenkin raskauteni aikana urheilemaan täysin normaalisti. Lähinnä olen juossut lenkkejä, mutta myös välillä treenannut salilla tai käynyt jumpissa tekemässä hieman lihaskuntoa sekä nostamassa sykettä. Nyt kuitenkin parin kolmen viikon aikana olen huomannut kropassani valtavan muutoksen. On tapahtunut täyskäännös toiseen suuntaan. Kun ennen pystyin ongelmitta juoksemaan pitkiäkin lenkkejä, nyt jo pelkästään kävely kaupungilla saa vatsani ikävästi supistelemaan. Harmillista on, että kipu on yleensä hyvinkin voimakasta ja sen lopettamiseksi on lähestulkoon aina pysähdyttävä ja istuttava hetkeksi alas.

Raskauden aikana on tärkeää liikkua, mutta aina omaa kehoa tarkasti kuunnellen. Nyt minun selvästi ilmoittaa, että on aika ottaa hieman rauhallisemmin ja laittaa lenkkarit hetkeksi sivuun. Olen sinut asian kanssa, mutta en silti voi kieltää etteikö asia minua kovasti harmittaisi. On helppoa sanoa, että liikkuu omaa kehoa tarkasti kuunnellen, mutta eipä olekaan helppoa hyväksyä sitä faktaa, että liikunta loppuisi nyt tähän. Eniten minua harmittaa se, että kivut alkoivat niin yllättäen ja vielä niin voimakkaina. En kerennyt ollenkaan tottua siihen ajatukseen, että rehkiminen ja hikilenkit olisivat toistaiseksi tässä… Mutta nyt tottakai on vain pakko hidastaa tahtia ja löytää loppukuukausiksi ehkäpä jokin toinen/korvaava liikuntamuoto. Monet kanssaodottajat ovat vinkanneet uinnin olevan erinomaista liikuntaa raskauden viimeisillä kuukausilla? Ehkäpä testaan sitä seuraavaksi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 kommenttia

 1. Lennu 26.05.2016

  Voi harmi! Mutta kropan viestejä on toki kuunneltava.
  Itse pystyin harrastamaan hot joogaa ihan raskauden loppuun asti, tietyt liikkeet tietty poislukien. Suosittelen! ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Kiitos vinkistä! Minun on itseasiassa pitänytkin mennä joogaan jo aikaisemmin, mutta se on vain jäänyt. Nyt pitää mennä! 🙂

   Vastaa
 2. Emilia 26.05.2016

  Hei! Ikävä kuulla 🙁 Kannattaa kokeilla vaikka Barrea tai joogaa, molemmat ovat vähän rauhallisempia liikuntamuotoja! Kysyisin vielä että kuinka pitkiä matkoja ja kuinka usein juokset normaalisti, eli nyt siis ennen tätä raskauden vaihetta?

  Vastaa
  • Janaa 27.05.2016

   En todellakaan suosittele Barrea raskausajan liikuntamuotona, sillä ne tunnit sisältävät paljon hyppyjä ja syke on koko ajan korkealla! Moni on yltä päältä hiessä tuntien jälkeen ja naama tomaatinpunaisena 😀 Toki Barre tunneissakin on varmasti eroja. Ehdottomasti jooga, pilates ja uinti voisivat olla hyviä liikuntamuotoja 🙂 Ihanaa kesää sinulle Metti!

   Vastaa
   • Metti Forssell 29.05.2016

    Olen itseasiassa kokeillut barrea raskauden alkuvaiheessa. Silloin tunnit olivat hyvin nopeatempoisia ja syke oli korkealla. Toki barretunneissa on varmasti eroja juuri kuten sanoit 🙂

    Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Niin kyllähän se vähän harmittaa, mutta parin kuukauden päästä, lapsen syntymän jälkeen toivottavasti pääsee taas pian lenkkipoluille 🙂 Juoksen vaihtelevasti… yleensä katson enemmänkin aikaa kuin pituutta ja juoksen yleensä noin 1h-1h 15min. (Ehkä kilometreissa noin 10…?) Yritän juosta ainakin 3 kertaa viikossa, joskus useammin joskus harvemmin 🙂

   Vastaa
 3. aliash 26.05.2016

  Itse olen harrastanut koko raskausajan aktiivisesti uintia. Uimahallilla käyn 2x viikossa ja voin kyllä yhtyä mielipiteeseen, että uinti on oivallinen liikuntamuoto raskauden aikana. Itsellä nyt viikkoja 33+1 ja alkaa tuntua jo melko tukalalta olo, mutta uidessa olo kevenee. Suosittelen ?

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Joo uintia on ehdottomasti kokeiltava, kiitos 🙂 Paljon onnea sinulle pikku-tulokkaan johdosta ja tsemppiä loppuraskauteen <3

   Vastaa
 4. Moikka! Harmillista kuulla, että et pääse rakkaan harrastuksesi pariin. Sinulla on masu aina kuvissa niin hyvin piilossa, etten osaa sanoa kuinka pitkällä raskaus on. Uinti ja soutulaitteella soutu olivat itselleni raskauden loppuvaiheeseen asti mukavia peruskuntoa kehittäviä liikuntamuotoja. Entäpä pilates? Se on erinomaista treeniä raskauden aikana. Ihanaa loppuodotusta! T:Pienen 10kk pojan mamma

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Uintia, joogaa ja pilatesta on ehdottomasti kokeilta. Luulen, että ne voisivat sopia hyvin tähän loopuraskauteen 🙂

   Vastaa
 5. Hannis 27.05.2016

  Itsekin jouduin jättämään juoksemisen raskauden alkuvaiheessa pois (nyt rv 24 menossa). Crosfitissä käyminen kuitenkin onnistuu edelleen ja on mukavaa, kun vain keventää raskaita painoja ja soveltaa liikkeitä oman kropan mukaiseksi. Suosittelen salilla käyntiä jos toivot lihastreeniäp. Myös pilatesta ja uintia aion kesän mittaan kokeilla lempeämpinä versioina. Paljon löytyy vastaan ja puolesta puhujia eri liikuntamuodoista raskauden aikana – mutta itse huomannut sen että parempi vain kuunnella omaa kehoa, koska jokaisella se oma kunto erilainen ja ainoastaan sinä itse tiedät todella mikä tekee hyvää ja mikä ei. Hyvää kesää ja tsemppiä! 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Kiitos kommentistasi 🙂 Luulen, että se on juuri niin kuin sanoit. Täytyy vain nyt kokeilla eri liikuntamuotoja (rauhallisempia kuten uinti/jooga) ja katsoa soveltuvatko ne itselleni paremmin loppuraskauden ajaksi. Paljon onnea sinulle myös uuden tulokkaan johdosta ja paljon tsemppiä raskauteesi 🙂

   Vastaa
 6. Nina Chydenius 27.05.2016

  Ihana kaunis Metti, sun blogi on huippu! 🙂 Suosittelen Cross-trainingia veden sijasta. Vesijuoksu ja uinti aiheutti mulle ainaki supistuksia, koska siinä aktivoituu keskivartalo niin paljon. Krossissa ei ole iskutusta ja siinä voi keskittyä tekemään työ jaloilla ja pepulla. Mä pystyin vielä samana päivänä kun synnytys käynnistyi krossaamaan ilman tuntemuksia. Toki liikkuminen on yksilöllistä. Hyvää loppuraskautta ja kesää!

  Vastaa
  • Metti Forssell 29.05.2016

   Kiitos vinkistä Nina <3 Täytyy vain lähteä kokeilemaan eri liikuntamuotoja ja katsoa mikä soveltuu itselleni parhaiten nyt loppuraskauteen. En ole koskaan ollut (kunto)uimisen ystävä, joten miellellään kokeilisin jotain muutakin. Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi <3 <3

   Vastaa