SMALL HEALTHY THINGS I DO EVERY DAY

Joka päivä teen pieniä asioita oman terveyteni ylläpitämiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Halusin jakaa kanssanne niistä tärkeimmät:

 • Juon päivässä runsaasti vettä Runsas vedenjuonti on tärkeää, sillä se pitää yllä kehon nestetasapainoa. Itselleni ainakin päänsärkyjen suurin syy on usein juurikin se, jos arjen-, työn-, tai muun kiireen keskellä ei ole muistanut juoda tarpeeksi vettä. Runsaalla vedenjuonnilla on myös positiivisia terveysvaikutuksia ihoon. Se lisää ihon kirkkautta, kimmoisuutta sekä vaikuttaa ihon puhtauteen.
 • Kasviksia joka aterialla Kasvikset kuuluvat vahvasti ruokavaliooni ja pyrinkin syömään niitä mahdollisimman paljon päivittäin. Oli kyseessä sitten aamiainen tai illallinen löytyy ateriastani aina kasviksia. Omia suosikkejani ovat erilaiset vihersalaatit, brokkoli sekä höyrystetty pinaatti (tryffeliöljyllä). Viimeisimmän poimin mukaani Malibun Nobusta, jossa side orderina tilasin pinaattia tryffeliöljyllä. My gosh miten hyvää!!
 • Light – Valitsen kaikista käyttämistäni ruoka-aineista aina light- eli kevytversioita. TARKENNUKSENA: Yritän löytää tuotteelle usein jokin korvaavan, kevyemmän version, esimerkiksi juomalla rasvatonta maitoa kevytmaidon sijaan tai vaihtamalla salamin vähärasvaisempaan kalkkunaleikkeleeseen.
 • Sokerinhimon kurissa pito – Kun sokerinhimo iskee yritän pitää sen kurissa eri tavoilla. Huijaan itseäni esimerkiski taateleilla tai juomalla mekeahkon vaniljakahvin. Pidin tuossa taannoin vajaan kahden kuukauden sokerilakon ja olen huomannut, että sen jälkeen karkki tai muu makea ei maistu enää yhtään samalla tavalla kuin ennen. Kroppani on kai tottunut vähempään sokeriin, joten se ei enää ”osaa” kaivata sokeria samalla tavalla kuin aikaisemmin.
 • Smoothiet – Pidin aikaisemmin smoothien tekoa vähän vaivalloisena hommana, mutta nykyään ne kuuluvat päivittäiseen elämääni. Lähinnä smoothieja tulee nautittua aamuisin sekä valipalana. Niihin on myös helppo heittää vihanneksia (omia suosikkeja smoothiessa ovat pinaatti, lehtikaali ja avocado), jotta saa päivittäiseen ruokavalioon tarpeeksi vihreää ja vitamiineja.
 • Lasillinen sitruunavettä aamuisin – Tämä kirpeä juoma on kuulunut jo pitkään omiin aamurutiineihin. Joka päivä nauttittuna, sitruunavedellä on todella paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia (lue muutamat tärkeimmistä tästä).
 • Ulkoilu – Raitis ilma tekee ihmeitä jaksamiselle. Itselleni onkin tärkeää liikkua päivittäin ulkona. Sen ei aina tarvitse olla lenkki tai jotain muuta urheilua, se voi aivan yhtä hyvin olla kävely lähikauppaan tai tyttären kanssa leikkipuistoon meno.

Onko sinulla jotain pieniä päivittäsiä tapoja tai rutiineja, joita teet terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi?

 

Small healthy things I do daily to improve my well-being:

 • Drinking a lot of water
 • Eating vegetables at every meal
 • Choosing ”light -version” of every product I purchase from grocery store
 • Keeping my sugar cravings under control
 • Smoothies
 • A glass of lemon water in the mornings
 • Fresh air

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

19 kommenttia

 1. Kirsikka 06.02.2016

  Itse syön terveellisesti, mutta leipomista rakastan ja leivonnaisia tulee syötyä ehkä kerran viikossa. Leipominen rentouttaa ja ruokkii luovuutta. Rentoutuminen, lepo ja riittävä uni ovat myös todella tärkeitä omalle jaksamiselleni. Arkisin menen nukkumaan usein jo klo. 22. Kannan myös mukanani pieniä välipaloja, ettei verensokeri pääse heilahtamaan mm. erilaisia pähkinöitä, proteiini- ja raakapatukoita.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Itsekin pidän leivonnaisista, mutta todella harvoin tulee leivottua itse… Joskus jotain raakaherkkuja tosin 🙂

   Vastaa
 2. ST 06.02.2016

  Kevyttuotteethan taitavat olla tosiasiasiassa se epäterveellisempi vaihtoehto, niissä kun rasva tai sokeri on korvattu teollisilla mömmöillä joiden vaikutuksia kehoon pitkällä aikavälillä ei tunneta vielä juurikaan 🙂

  Vastaa
  • Ravintovalmentaja 06.02.2016

   Omin juuri tarttumassa samaan asiaan. Toivoisin että ei olisi edes olemassa kevyttuotteita. En koskisi niihin pitkällä tikullakaan ja ne poistetaan nro ykkösenä asiakkaideni ruokavaliosta, hui hyi 🙂

   Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Totta! Ehkä ilmaisin itseäni väärin.. tarkoitin enemmän, että valitsen rasvattoman maidon kevyt maidon sijaan tai tavallisten leikkeleiden sijaan vähärasvaista kalkkunaa, eli ”kevyempi” vaihtoehto. Varsinaisia kevyttuotteita kuten esim. kevytjugurtteja en syö ollenkaan, koska niissä tosiaan on paljon sokeria ja makeutusaineita!

   Vastaa
 3. Aino 06.02.2016

  Tosi hyviä arkisia terveystekoja, itsekin pyrin tekemään aika paljon samoja. Ihmetyttää kyllä vähän tuo lähde mistä olet ottanut nuo sitruunaveden terveysvaikutukset. Niiden kirjoittajalla ei selvästikään ole käsitystä ihmisen fysiologiasta, sillä esimerkiksi elimistön pH:ta ei pysty muuttamaan ruokavaliolla vaan elimistön omat mekanismit pitävät sen vakaana. Aika lailla sama kehon myrkyistä puhdistumisen kanssa.. Muutenkaan tuo Askel terveyteen -sivusto ei oikein vakuuta kun siellä ei ole lähteitä näkyvissä ja siellä puhutaan esimerkiksi oluen terveysvaikutuksista..
  Toki sitruunaveden juomisesta voi varmastikin saada jotakin terveyshyötyjä! Ja tykkään tosi paljon blogistasi, niin teksteistä kuin kuvistakin. Mutta tuo lähde vaan vähän kyseenalainen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Itseasiassa sitruunavedellä on paljon positiivisia terveysvaikutteita. Aihe on varsinkin nyt todella pinnalla ja aiheesta löytyy netistä hurjasti tietoa. (siitä en tosin tiedä onko laittamani lähde se KAIKISTA paras, mutta ainakin luettuani sen läpi se vastasi sisällöltään ihan samaa kuin kymmenet muutkin nettisivut, jotka tästä aiheesta kertovat)

   Vastaa
   • Aino 08.02.2016

    Saattaa hyvinkin olla, onhan sitruuna terveellistä 🙂 Pointtina tässä olikin vaan että tuo Askel terveyteen -sivusto ei oikein vakuuta.

    Vastaa
 4. Molly 06.02.2016

  Voitko laittaa ohjeen tuosta pinaatista tryffeliöljyllä? Kuulostaa niin hyvältä!

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Katsotaan jos myöhemmin laitan blogiin! 🙂

   Vastaa
 5. Tuuli 07.02.2016

  Jep komppaan edellistä kommenttia, kevyt versiot on tutkitusti epäterveellisempiä, koko Light hömpötys perustuu täysin vanhentuneeseen tietoon. Rasvoja ei tarvitse pelätä!

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Tarkoitin enemmän kevyempiä vaihtoehtoja kuten esimerkiksi rasvaisen salamin vaihtamisen ”kevyeen” vähärasvaiseen kalkkunaleikkeleisiin. Ilmeisesti ihmiset tulkitsivat tekstiäni vähän liian tarkasti…

   Vastaa
 6. Sanna 07.02.2016

  Hyviä vinkkejä, joista allekirjoitan kaikki muut paitsi tuon light tuotteet-osion. Light-tuotteethan ovat todella prosessoituja täynnä lisättyjä säilöntäaineita, eivätkä ainakaan se puhtain ja luonnollisin valinta. Esimerkiksi light jäätelöt ja jogurtit maistuvat mielestäni niin teollisilta ja lisäaineisilta, että mieluusti valitsen sen ´epäterveellisemmän´, mutta vähemmän prosessoidun, puhtaamman ja luonnollisemman vaihtoehdon. Varmasti loppupeleissä terveellisempää. Tässä myös hyvä juttu kuinka näyttelijä Jarkko Niemi nimenomaan _lihotti_ itseään syömällä muun muassa light-tuotteita. http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/suomalaisnayttelija_lihotti_10_kiloa_ja_laihdutti_12_kiloa_vain

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Kiitos kommentista. Valitettavasti ilmaisin itseäni huonosti, sillä tarkoitin kevyempiä versioita tuotteista, jotain korvaavaa tuotetta. En ”kevyt”jogurtteja, jotka itseasiassa ovat aikamoisia sokeripommeja.

   Vastaa
 7. Ramppa 07.02.2016

  Nykytutkimusten valossa nuo lighttuotteethan on aivan kamalaa kuraa ja epäterveellistyyttä huipussaan!
  Meillä syödään todella terveellisesti, ja lightkamaa ei enää tähän taloon tuoda! Kannattaa perehtyä nyt hieman tuohon puoleen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Vastausta löytyy edellisistä kommenteista…

   Vastaa
 8. Rose 07.02.2016

  Light tuotteet ehdottomasti huonompi vaihtoehto kuin ”normi” tuotteet. Suosin mahdollisimman puhdasta ruokaa, ei mitään light mömmöjä.

  Vastaa
  • Metti Forssell 07.02.2016

   Vastausta löytyy edellisistä kommenteista…

   Vastaa
 9. Maria 22.02.2016

  Rasvatonta maitoa ei monikaan asiantuntija pidä nykyään suositeltavana, ja salami ja kalkkunaleike on aivan eri asioita. Voihan sitä laittaa leivän päälle vaikka pelkkää kurkkua, jos rasvaa pelkää. Anteeksi nyt vain, mutta kuvien perusteella näytät lähes alipainoiselta ja vaikutat kovin ulkonäköön keskittyvältä, joten tuo rasvan pelko kuulostaa tosi ikävältä.

  Vastaa