DINNER OUTFIT

Tässä tulisi lupaamani asukuvat eiliseltä. Päälläni oli kyseinen asu kun menimme yhdessä perheemme kanssa syömään. Saksassa asuessamme kävimme paljon ulkona syömässä tyttäremme kanssa, mutta Suomessa se on jäänyt valitettavasti vähemmälle. Täällä kun ei ole niin yleistä, että lapset (ainakaan pienet) otetettaisiin mukaan ulos illalliselle. Suomessa illallistetaan lähinnä vain aikuisten kesken. Se on ehdottomasti yksi asia, mitä kaipaan Saksasta todella paljon. Muistan kuinka mukavaa oli, kun pystyimme mennä koko perheen kanssa syömään lauantai-iltana ravintolaan ilman, että kukaan olisi katsonut meitä oudosti tai ajatellut: ”miten ihmeessä nuo ovat ottaneet pienen lapsen mukaan ravintolaan?”. Ja miksi he näin olisivatkaan ajatelleet, sillä lähes poikkeuksetta ravintoloissa oli aina paljon muitakin lapsiperheitä. Tämä kuuluu saksalaisten kulttuuriin ja se on heille täysin normaalia. Tottakai aina mennään lasten ehdoilla ja heidän väsyessään mennään kotiin. Tällä mielipiteelläni en todellakaan tarkoita sitä, että rohkaisisin ihmisiä istumaan terasseilla ja ravintoloissa myöhään yöhön asti lapset mukana! Tarkoitan, että se voi olla koko perheelle energiaa antavaa ja rentouttavaa mennä pariksi kolmeksi tunniksi nauttimaan illallista perheen kesken, kuin aina jäädä kotiin neljän seinän sisälle. Vaihtelu virkistää. Tämä on ehdottomasti asia, jonka toivoisin muuttuvan vielä joku päivä suomalaisissa. Mitä mieltä te olette?

Coat: Sfera

Jeans: Zara

Bag: Chanel

Bracelets: Hermes & Sand

Shoes: Louboutin

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

14 kommenttia

 1. V 24.10.2015

  Aivan upea toi takki!! Tiedätkö mistä sitä kannattaisi lähteä metsästämään? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Kiitos! Takkia ei valitettavasti saa netistä ollenkaan.. Ainoastaan Sferan liikkeistä, joista lähimmät taitavat sijaita Portugalissa ja Espanjassa.

   Vastaa
 2. Marie 24.10.2015

  Beautiful outfits as always Metti! Can I please ask where you purchased your Sfera jacket, as I’m having difficulty finding them online?

  Wishing you a lovely weekend!

  Marie

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Hi Marie! Unfortunately the coat can not be purchased online. Only in Sfera stores.. I have bought mine from Spain. I wish you a lovely weekend too! 🙂

   Vastaa
 3. Johanna 24.10.2015

  Lasten kanssa ehdottomasti ravintoloihin syömään! Lapsen iän huomioiden, tarpeeksi ajoissa, jotta väsymys ei iske kesken kaiken. Mistä lapset, ravintoloiden tulevat asiakkaat, oppisivat siellä käyttäytymään ellei käymällä jo pienestä pitäen. Aina voi varata jonkin pienen yllärinamin tms mukaan, jos lapsi alkaa väsymään. Itse olemme käyneet jopa Michelin-ravintoloissa 3v kanssa, lapsi oppii arvostamaan hyvää ruokaa ja oppii muutenkin istumaan paikoillaan ja odottamaan, aina ei tarvitse säntäillä ympäriinsä tai pelata. Jatkakaa käymistä, rohkaistaan näin muitakin viemään lapsensa ulos syömään.

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että joku on kanssani samoilla linjoilla 🙂 Mukavaa, että teillä on ollut positiivisia kokemuksia lasten kanssa ulkona syömisestä. Hyvää viikonloppua!

   Vastaa
 4. Lotta 24.10.2015

  Hei ! Rakastuin ensi silmäyksellä takkiisi.. mistäköhän tuota voisi lähteä etsimään näin Suomesta käsin?

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Moi! Takkia ei valitettavasti saa netistä.. Tai ainakaan itse en ole löytänyt mistään (kertokaa jos joku on minua viisaampi tässä asiassa?) Ainoastaan takkia löytyy heidän omista liikkeistään, joista ”lähin” sijaitsee Portugalissa&Espanjassa.

   Vastaa
 5. Anna 24.10.2015

  Mä olen asunut vuosia ulkomailla ja meidän lapset on tottuneet syömään vauvasta asti meidän kanssa ulkona. Tavallaan lauantai-illan tai sunnuntailounaan koko pointti on mennä yhdessä koko perheen kanssa ulos. Ja lapsilla on sen vuoksi myös siistit kaupunkivaatteet. Helsingissä on luojan kiitos paljon ravintoloita joissa tämä on jo ihan normaalia. Mut joo, olen joskus törmännyt vähän nyreään asenteeseen jota en kykene tajuamaan. Ois kiva jos lapset automaattisesti huomioitaisiin esim värikynillä tai jollain pienellä erityisjutulla.

  Ihana asu taas, sun blogi on ihana inspiraationlähde, voimia syksyn loppurutistukseen!

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Kiitos kommentista! Totta, meillekin monesti lauantai-illan ”pelastus” on kun voimme mennä koko perheen kanssa ulos syömään 🙂 Ja kuten mainitsit, ONNEKSI Helsingissäkin on ravintoloita, joissa tämä on mahdollista 🙂 Ehkä tässä asiassa ollaankin otettu edistysaskel eteenpäin…

   Vastaa
 6. Katariina 24.10.2015

  Jaa… Meillä taas on lähes poikkeuksetta vain hyviä kokemuksia ulkona syömisestä Helsingissä 1,5 v tyttäremme kanssa, myös myöhään iltaisin. Käymme ulkona syömässä iltaisin ehkä 2-3 krt kuussa koko perhe ja yleensä menemme johonkin tasokkaaseen paikkaan, joissa tiedämme palvelun pelaavan. Lapsi on aina huomioitu ja otettu erittäin hyvin vastaan, enkä ainakaan itse ole kokenut kenenkään katsovan häntä ”pahalla silmällä” vaikka meteliä välillä pitääkin. Ehkä teidän perhe Metti kiinnittää ihmisten huomion ravintoloissa ihan muista syistä kun lapsen takia? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Kiva kuulla, että teillä ollut positiivisia kokemuksia 🙂 Meilläkin ollut monta kertaa! Varsinkin etelä-Helsingissä on monia ihania ravintoloita, joissa otetaan lapsiperheet avosylin vastaan 🙂

   Vastaa
 7. Satu 24.10.2015

  Hei ,missä ihanassa paikassa olette kuvanneet?

  Vastaa
  • Metti Forssell 24.10.2015

   Nämäkin kuvat on otettu Tuusulassa 🙂

   Vastaa