BASIC WHITE T-SHIRT

Valkoinen perus t-paita on juuri SE basic-juttu, joka pitäisi löytyä ihan jokaiselta. Se on klassikko, johon kannattaa panostaa. Sen täydellisen t-paidan löytäminen ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Tässä kolme tärkeää asiaa, mitkä kannattaa ottaa huomioon basic t-paitaa hankkiessa: malli, materiaali ja käyttötarkoitus. 

1. Malli – Valkoinen T-paita ei saa olla liian tiukka eikä myöskään yli-iso. Oma suosikkimallini on hieman löysempi malli, aavistuksen isommalla kaula-aukolla. Löysä malli sopii niin rentoon kuin vähän puetumpaankin lookiin. Hieman avarampi kaula-aukko (huom! ei liian antava) saa kaulan näyttämään pidemmältä sekä koko decolteen paremmalta.

2. Materiaali – Oli sitten kyseessä ketjumyymälöiden- tai designer suunnittelijoiden t-paita, kannattaa aina kurkata paidan materiaalilappua. Ei ole itsestäänselvyys, että huomattavasti kalliimpi olisi automaattisesti parempi. Perus valkoinen t-paita on investoinnin arvoinen vaatekappale, joten materiaalissa ei kannata tinkiä. Puuvilla luonnonkuituna on varma valinta, sillä se on ihanan pehmeä sekä kestää erinomaisesti käyttöä. Kuumilla ilmoilla puuvilla&modaali sekoitus on hyvä valinta, sillä lyocell-kuitu viilentää. Myöskin pellava on ihanan hengittävä ja hyvä luonnonkuitu. Kannattaa välttää t-paitoja, joissa on suuria määriä polyesteria.

3. Käyttötarkoitus – Laadukas t-paita sopii käyttötarkoitukseltaan hyvin moneen tilanteeseen. Valkoinen t-paita on huoleton, ajaton ja monikäyttöinen. Halusit sitten rennon farkku-lookin tai etsit räväkälle designer-hameelle sopivaa yläosaa, on valkoinen t-paita varma valinta. Muotitietoinen pukee hieman läpikuultavan t-paitansa alle vielä pitsiset kaarituettomat rintaliivit, jotka saavat vilkkua hieman paidan alta. Työkäytössä valkoinen t-paita toimii erinomaisesti bleiserin alla, luoden coolin ja nuorekkaan lookin.

 

Rag & Bone

T by Alexander Wang

Isabel Marant Étoile

Helmut Lang

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

4 kommenttia

 1. Sanni 21.08.2015

  Kiva postaus!

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.08.2015

   :)))

   Vastaa
 2. Jjanem 21.08.2015

  Olisi mukava kuulla mistä olet itse löytänyt oman kappaleesi tai kokoelmasi:)

  Vastaa
  • Metti Forssell 22.08.2015

   Varmasti vaatekaappini parhaimmat valkoiset t-paidat ovat Filippa K, Rag&Bone ja Acne. Myöskin ihan H&M.stä ostetut jotkut t-paidat ovat säilyneet yllättävän hyvin! 🙂

   Vastaa