ABOUT MY SKIN CARE

Saan paljon toiveita lukijolta liittyen ihonhoitooni. Tässäpä tulisi siis toivepostaus aiheesta. Olen hyvin onnekas, että minulla on luonnostaan aina ollut hyvä iho. En ole joutunut tekemään mitään sen suurepia operaatioita hyvän ihon saavuttamiseksi. Kärsin kuitenkin hieman kuivasta ihosta, jonka vuoksi joudun erityisen paljon kiinnittämään huomiota ihon huolelliseen kosteutukseen. 

Aloitan aamuni puhdistamalla kasvoni raikkaalla vedellä. Sen jälkeen levitän vitamiinitipat sekä päivävoiteen kasvoille. Olen kärsinyt kuivasta ihosta aikaisemmin lähinnä talvisin, mutta nyt huomaan kaipaavani huolellista kosteutusta ympäri vuoden. Tavalliset rasvat eivät ole riittäneet kostauttamaan ihoani tarpeeksi ja sain vinkin kautta tietoa kasvoille laitettavista vitamiinitipoista. Nyt noin puolen vuoden ajan olen käyttänyt Medik8 C-Tetra nimisiä C-vitamiinitippoja. C-vitamiinitippoja voi käyttää nimenomaan ihon perinpohjaiseen kosteutukseen, mutta sillä on myös paljon muita hyvinvointivaikutuksia ihoon. C-vitamiini annoksen tarkoitus on lisätä kollageenin tuotantoa ja aktivoida ihon kudoksen uusiutumista. Se lisää myös ihon kiinteytystä, ryppyjen ja juonteiden ehkäisyä sekä antaa virkistystä ja elinvoimaa kasvoille. Kyseessä on siis ihon täydellinen monitoimituote! Plussana mainittakoon vielä vitamiinitippojen raikas, sitruksinen tuoksu, jonka kautta C-vitamiinin voiman tuntee vieläkin vahvemmin iholla. Tämä tuote sopii erinomaisesti myös näin kesään, sillä se rauhoittaa auringon vahingoittamaa ihoa tehokkaasti.

Iltaisin puhdistan kasvoni Vishyn kasvovedellä. Tämä Vishyn kasvovesi on täysin öljytön, joten se soveltuu hyvin niille, joilla on ripsienpidennykset. Puhdituksen jälkeen levitän kasvoilleni seerumin ja yövoiteen. Olen käyttänyt Shisheidon seerumia ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Vaikka seerumi jo itsessään syväkosteuttaa ihoa, käytän useimmiten vielä yövoidetta sen lisäksi.

Haluan kuitenkin painottaa, että hyvän ihon salaisuus ei piile pelkästään missään kosmetiikassa. Ravinto ja terveelliset elämäntavat ovat kaiken a ja o! Tottakai ihonhoitotuotteet edesauttavat saamaan paremman ihon, mutta ravinnolla on ihon kauneuteen ja terveyteen valtava merkitys. Suosin omassa ruokavaliossani erityisen paljon ruokia, joiden tiedän vaikuttavan positiivisesti ihon hyvinvointiin. Omia suosikkejani ovat mm. pinaatti, avocado, kala, pähkinät, vihreä tee sekä erilaiset vihannekset ja marjat. Näiden raaka-aineiden sisältämät hyvät rasvat, vitamiinit ja antioksidantit parantavat ihon laatua, sileyttävät ja kiinteyttävät ihoa sekä hidastavat ihon vanhenemista. Runsas veden juominen on myös todella tärkeää. Se vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja puhtauteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

15 kommenttia

 1. Aila Räty 10.08.2015

  Mistä C-vitamiini tippoja voi ostaa?Kiitos etukäteen.

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.08.2015

   Jälleenmyyjistä tiedän vain Tuusulassa sijaitsevan K2K.n. Kannattaa myös kurkata merkin omat nettisivut medik8.com. 🙂

   Vastaa
  • Nimetön 12.08.2015

   Leppävaarassa kauneushoitola Bella Rosette myyvät Medikin tuotteita?

   Vastaa
   • Metti Forssell 12.08.2015

    Kiitos paljon tiedosta! 🙂

    Vastaa
 2. Maria 10.08.2015

  Olet säteilevän kaunis ja tykkään sun tyylistä ja lämminhenkisestä tavasta kirjoittaa. Tässä postauksessa pidin ja olen samaa mieltä siitä, että elintavat vaikuttavat enemmän ihon hyvinvointiin kuin ihonhoitotuotteet. Muitakin tämänkaltaisia järkeviä ajatuksia sinulla on blogissasi. Kuitenkaan c-vitamiini ei tietääkseni imeydy ihon läpi. Sitä on saatava ravinnosta (kuten varmaan tarpeeksi saat) ja se imeytyy ruuansulatuksesta verenkierron kautta elimistöön. Se toimii antioksidanttina ja auttaa kollageenin muodostuksessa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä poistuu siksi helposti virtsan mukana elimistöstä.
  Haluan sanoa vielä, että minua inspiroi blogissasi kauniin tyylisi ja terveitten elämäntapojesi lisäksi se, miten kauniisti kirjoitat parisuhteestasi ja perheestäsi!

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.08.2015

   Hei Maria! Kiitos kommantista. Tuotetta ostaessani sain kuulla myyjältä nimenomaan, että C-vitamiini auttaa ihon kosteutuksessa ja silloinhan sen olisi pakko imeytyä ihoon… Varmasti tuotteitakin on paljon erilaisia ja tämä tuote on kehitelty niin että se imeytyy kunnolla ihoon. Ja kiva kuulla, että pidät blogista 🙂 Kiitos!

   Vastaa
 3. Jekku 10.08.2015

  Hei, ihan muu kysymys; sinulla on ig:ssa ipeat aurinkolasit valkoisen pitsinekon kanssa (bumblebee pic), minkä merkin ne ocat? Miu Miu? Dior? Kiitos jo etukäteen!

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.08.2015

   Hei Jekku! Aurinkolasit ovat Dolce&Gabbanan 🙂

   Vastaa
 4. Jekku 10.08.2015

  Upeat 😀

  Vastaa
 5. JJ 11.08.2015

  Hei! Kiitos hyödyllisestä postauksesta. Kärsin itsekin kuivasta ihosta, joten vinkit tuli tarpeeseen 🙂
  Sen verran kysyisin asian ulkopuolelta, että onko sulla ripsienpidennykset tai volyymiripset? Jos on niin mitä pituuksia? Näyttävät aina kuvissa niin sopivan luonnollisilta 😀 Kiitos!

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.08.2015

   Moikka! Kiva, että postaus tuli tarpeeseen. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan ylläolevia vinkkejä kosteutukseen 🙂 Minulla on ihan normaalit ripsienpidennykset. Ja olisikohan pituus..12mm? 13mm? 🙂

   Vastaa
 6. j 11.08.2015

  Sain uusia tuotteita ehkä testattavaksikin asti, kiitos tästä! Tuliko edes raskausaikana mitään epäpuhtauksia iholle? Tai huomasitko mitään muutoksia entiseen?

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.08.2015

   Hienoa! 🙂 Raskausaikanakaan minulla ei ollut pahoja ongelmia ihoni kanssa. Hieman normaalia enemmän saattoi tulla näppylöitä mutta eipä mitään sen suurempaa.. Hieman turvotusta oli myös, mutta sehän kuuluu asiaan 🙂

   Vastaa
 7. kip 16.08.2015

  Hei, pidän todella paljon blogistasi. Toivoisin kovasti postausta liittyen raskausaikaan, sy nnytykseen ja raskaudesta palautumiseen. Lisäksi kiinnostaisi kovasti pikkulapsiaika ja siinä hektisyydessä itsestään huolehtiminen. Näytät aina täydellisen sädehtivältä ja toivoisin itsekin olevani tuon näköinen pienen äiti aikanaan. Nyt on vielä kuukausi laskettuun aikaan. Ihanaa päivää!

  Vastaa
 8. Metti Forssell 16.08.2015

  Hei! Ihana kuulla, että pidät blogistani, kiva kun seuraat 🙂 Kiitos postausehdotuksesta – minulta on aikaisemminkin pyydetty postauksia liittyen raskausaikaan yms. joten varmasti tulen postailemaan näistä aiheista. Oikein paljon onnea sinulle vauvan johdosta ja hurjasti tsemppiä loppurutistukseen 🙂

  Vastaa