RAW BLUEBERRY TREAT

Olen ollut raakaherkkujen suuri ystävä jo pidemmän aikaa mutten ole koskaan tehnyt niitä itse. Olin aina ajatellut, että raakakakkujen ja muiden raakaherkkujen tekeminen olisi vaikeaa ja vaivalloista, joten olen suosiolla jättänyt niiden tekemisen itseäni paremmille. Rohkaistuin kuitenkin muutama viikko sitten kokeilemaan raakakakun valmistusta ja yllätyksekseni lopputulos oli todella onnistunut. Valmistus ei ollutkaan päätähuimaavan haastellista vaan itseasiassa yllättävän helppoa. Kakku oli kaunis ja todella herkullinen. Hyvästä lopputuloksesta innostuneena aloin kokeilla muitakin raakakakkuohjeita ja lopulta tein ihan oman reseptin ”muffinsseista”. Kun valmistaa raakakakkuja alkaa nopeasti ymmärtämään mitä aineksia voi laittaa pohjaan, täytteeksi tai makeuttajaksi. Näin ollen on helppoo itse tehdä mieluisia variaatioita ja kehitellä omia raakaherkkuja. Mieheni herkkua ovat mustikat, joten tein hänelle terveellisemmän version mustikkamuffineista.

Tarvitset:

Pohja: n. 1 dl taateleita, n. 2dl manteleita ja loraus vettä.

Täyte: n. 3dl Cashew-pähkinöitä, loraus kookosöljyä, kookosmaitoa (kookosmaidon kermainen osa), 2 rkl vaahterasiirappia ja yhden sitruunan mehut.

I`m a huge fan of raw cakes and other raw treats. So yummy! I just made my first raw cake a couple of weeks ago and for my surprise it was a big success. Who would have thought? 😀 I have always thought that making raw cakes was so difficult but it turns out it is actually quite simple. Now I`m so excited about these raw treats I made that I also decided to make my own ”blueberry muffin” recipe. My husband loves blueberries, so I wanted to make him a healthier version of blueberry muffins.

You need:

Crust: 1 decilitre dates, 2 decilitres almonds and a little bit of water

Filling: 3 decilitre cashews, dollop of coconut oil, 1 can of coconut milk (the creamy part), 2 tablespoons of maple syrup and lemon juice.

Valmistus: Jauha mantelit ja taatelit sekaisin monitoimikoneessa. Lisää ripaus vettä tarvittaessa. Minulta ei valitettavasti löydy monitoimikonetta, joten jauhoin ainekset blenderissä. Hieman vaivalloisempaa, mutta onnistuu kyllä. Kaada taateli-manteliseos muffinssivuokiin ja muotoile taikinasta pohjat.

Making: Grind the almonds and dates in a food processor and add a little bit of water to the mix if needed. Pour the mix into a muffin pan and make the crusts.

Valmista täyte. Liuota cashew pähkinöitä vedessä noin 2-3 tuntia, jotta ne pehmenevät hyvin. Kaada vedet pois ja laita pähkinät monitoimikoneeseen/blenderiin. Lisää joukkoon kookosmaidon kermainen osa, loraus kookosöljyä ja vaahterasiirappia sekä kokonaisen sitruunan mehu. Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku. Jos haluat lisää makeutta, lisää vaahterasiirappia tai hunajaa.

Make the filling. Soak the cashews 2-3 hours before you start making the filling. When the cashews are done pour the water away and put the cashews into the food processor. Add the creamy part of the coconut milk, a dollop of coconut oil, maple syrup and lemon juice. Mix all the ingredients. Check the flavour. If you want the filling to be a little bit sweeter, add maple syrup or honey.

Kun olet tyytyväinen makuun, kaada seos muffinssivuokiin pohjataikinan päälle.

When you are satisfied with the flavour, pour the filling on top of the crusts.

Ripottele joukkoon lusikallinen mustikoita ja sekoita varovasti. Mustikoiden sijaan voit toki laittaa joukkoon muitakin marjoja oman maun mukaan. Voit sekoittaa joukkoon myös jotain ihan muuta, esimerkiksi maapähkinävoita tai toffeekastiketta. Mielikuvitusta peliin 😉

Laita ”muffinssit” pakasteeseen jähmettymään yön ylitse tai vähintään muutamaksi tunniksi. Ota muffinssit noin puoleksi tunniksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Valmista nautittavaksi!

Add blueberries to the filling and mix gently. You can also add some other berries or for example peanut butter or caramel sauce into the filling. Your choice, the sky is the limit 😉

Place ”the muffins” in freezer until they are solid (at least for 2 hours). Remove from freezer 30 minutes before serving. 

Ready! 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 kommenttia

 1. Henni 19.07.2015

  Moikka Metti!
  Olet ehdottomasti yksi kauneimmista ihmisistä ketä tiedän! Lisäksi vaikutat todella mukavalta ja fiksulta ihmiseltä. Kiitos ihanasta blogista! ☺

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.07.2015

   Kiitos todella paljon ihanista sanoistasi! <3 Kiitos itsellesi kun seuraat blogiani 🙂

   Vastaa
 2. Nanna 20.07.2015

  Hei, tuo kookosmaidon määrä jäi mietityttämään, purkillinen? ☺

  Vastaa
  • Metti Forssell 20.07.2015

   Laitoin yhdestä kookosmaitopurkista lähes kaiken sen kermaisen osan!

   Vastaa
 3. Julle 19.08.2015

  Hei Metti, tässä postauksessa ei näy kuvat? Olisi mukava nähdä, saakohan niitä jotenkin näkyviin? Kokeilin toisellakin koneella, ei onnaa!

  Vastaa