EASY WORKOUT WITHOUT EQUIPMENT

Kevyt mutta antava treeni. Helppo tehdä missä ja milloin vain, sillä et tarvitse mitään välineitä tämän treenin tekemiseen. Oman kropan paino riittää. Treeni sopii ihan kaikille sillä liikkeiden määriä ja kestoja voi vaihdella oman jaksamisen ja kunnon mukaan. Itse tein jokaista liikettä noin 45 sekuntia kerrallaan ja sitten pidin 15 sekunnin taukon. Pääpaino treenissä on keskivartalossa! 

Aloita lämmittelyllä. Lämmittely on erittäin tärkeä osa liikuntasuoritusta, sillä se herättelee kroppaa tulevaa treeniä varten. Lämmittely ehkäisee erilaisia nivel- ja lihasvammoja, joten sitä ei saa missään nimessä skipata! Alkulämmittely voi olla ihan mitä tahansa pientä liikuntaa aina reippaasta kävelystä hyppynarulla hyppimiseen. Itse alkulämmittelin noin 5-10min.

Sitten liikkeisiin!

Kyykky & Potku. Selkä suorassa laskeudu syvään kyykkyasentoon ja ponnista sieltä ylös niin että vastakkainen käsi ja jalka osuvat toisiinsa. Kädet pysyvät koko ajan suorina edessä. Pidä nopea tempo liikettä tehdessäsi.

Karkukävely & Punnerrus. Suorasta seisonta-asennosta käsiä käyttäen alas punnersasentoon. Kaksi punnerrusta ja takaisin ylös käyttäen ainoastaan käsiä. Jalat pysyvät koko liikkeen ajan samassa paikassa.

Lankku. Paino kyynärpäillä ja kyynärvarsilla. Jännitä vatsa ja kohota vatsaa niin että vartalo on varpaiden ja kyynerpäiden varassa. Pysy asennossa ainakin minuutin ajan.

Lankku & Juoksu. Pidä sama lankkuasento kuin edellisessä liikkeessä, mutta tuo polvia vuorotellen eteenpäin/”Juokse” lankkuasennossa noin minuutin ajan.

Sivulankku 1. Asetu kyynärnojaan sivuttain. Nosta lantiota siten, että olen ainoastaan kyynärnojan ja varpaiden varassa. Nosta käsi ylös ja kierrä alas. Jännitä vatsalihaksia koko ajan niin että pysyt suorassa sivulankussa. Muista myös toinen puoli!

Sivulankku 2. Sama asento kuin edellisessä liikkeessä, mutta nyt käden sijaan liikkuu jalka. Koukista polvi eteenpäin kohti rintaa. Muista myös toinen puoli!

Sivulankku 1&2. Yhdistä molemmat sivulankkuliikkeet niin että sekä käsi että jalka liikkuvat. Muista myös toinen puoli!

Kyykky & Hyppy. Kyykkää syvään alas ja ponnista sieltä ylös. Tämä tehokas yleisliike on varmasti monille edutuudestaan tuttu. Jos haluat haastaa itsesi, tee maassa punnerrus ennen kuin hyppäät ylös.

Vatsalihasliike. Mene puoli-istuvaan asentoon. Vatsa sisään ja jalat 90 asteen kulmassa. Kämmenet rinnan päällä ja kyynärpäät sivuille. Säilytä asento ja kierrä ylävartaloa puolelta toiselle. Nopea tempo.

Tämä treeni on oivallinen pikatreeni, johon menee aikaa noin 20min. Treenin voi tehdä ihan vaikka kodin olohuoneessa ennen saunaa! Itse tein treenin mökillä ollessani. Helppoa kun ei tarvitse miettiä mitään varusteita. Tein liikkeet kolme kertaa läpi ja siihen kului aikaa noin 45 minuuttia. Hiki lensi ja lihakset tekivät kovaa työtä. Treenin jälkeen oli ihanan raikastavaa pulahtaa viileään meriveteen uimaan 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

8 kommenttia

 1. Jana 10.07.2015

  Moikka! pakko kysyä, että onko sulla hiuksissa mitään lisäkkeitä? 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 10.07.2015

   Moi! Ei ole mitään lisäkkeitä, ihan naturel 🙂

   Vastaa
 2. Sofia 10.07.2015

  Kiitos postauksesta- todella kiva saada uusia liikeitä kotitreeniin! Näin teitä aamiaisella torstaina, ja täytyy kyllä todeta, että aivan upea perhe sinulla 🙂 Ihanaa kesää teille!

  Vastaa
  • Metti Forssell 11.07.2015

   Kiva, eikun treenaamaan 😉 Voi kiitos kauniista sanoista <3 Oltiin tosiaan Fazulla aamiasiella… Tosin ei siitä syömisestä oikein tullut mitään, kun ei tyttäremme malttanut pysyä paikoilla sekuntiakaan 😀 Mukavaa kesää sullekin!

   Vastaa
 3. VM 12.07.2015

  Kiitos vinkeistä, menee ehdottomasti kokeiluun.

  Vastaa
  • Metti Forssell 12.07.2015

   Ole hyvä! Nyt vaan kokeilemaan 🙂

   Vastaa
 4. Juuli 13.07.2015

  Löysin blogisi vasta muutama viikko sitten ja pakko sanoa, että oot kyllä todella kaunis nainen ja upeassa kunnossa pienen lapsen äidiksi 🙂

  Vastaa
  • Metti Forssell 13.07.2015

   Voi kiitos paljon! Ja kiva kuulla, että olet löytänyt blogini, toivottavasti pidät 🙂

   Vastaa